Traseul de concurs era acoperit cu un strat gros de zăpadă.

Proba specială cu numărul 9, power stage-ul Mara, ultima a Raliului Maramureșului 2022, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ninsoarea continuă și stratul de zăpadă fac imposibil de parcurs traseul de concurs.

Ziua decisivă a început cu proba specială 8 – Codrul Butesii, desfășurată pe ploaie, acolo unde bulgarul Ignat Isaev (Skoda Fabia R5) s-a impus cu un avantaj de 17.3 secunde în fața lui Simone Tempestini (Porsche 977). Pe 3 s-a clasat Norbert Maior (Peugeot 208 R2), la 1:01.3 în urma câștigătorului.

Runda trebuia să se încheie cu power stage-ul de 21,4 kilometri, însă zăpada care a căzut în Pasul Gutâi, temperatura de 0 grade și ninsoarea continuă au făcut traseul impracticabil. Totodată, etapa de legătura spre proba specială era blocată din cauza stratului gros de zăpadă.

Astfel, conform deciziei conducerii cursei, Raliul Maramureșului se încheie cu rezultatele finale de după proba specială cu numărul 8, care va fi considerată și power stage.

Astfel, victoria în Raliul Maramureșului i-a revenit bulgarului Ignat Isaev, care însă nu va puncta în clasamentul național deoarece a concurat cu licență one event. Punctele îi vor reveni lui Simone Tempestini, al doilea clasat, la 9,7 secunde, în timp ce podiumul raliului este completat de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat la 3 minute și 7,8 secunde de bulgar.