Lupta pentru titlul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2019 continuă săptămâna viitoare, la Raliul Iașului, acolo unde un total de 67 de echipaje se află pe lista finală de înscrieri. Simone Tempestini, Vali Porcișteanu și Dan Gîrtofan nu lipsesc de la etapa a șasea a sezonului.

După ce în 2018 și-au asigurat titlul la Iași, Simone Tempestini și Sergiu Itu, de această dată pe un Hyundai i20 R5, vor lupta pentru a rămâne în vârful ierarhiei. În prezent, cei doi se află pe poziția a treia, cu 133,8 puncte, fiind depășiți de echipajele Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5) și de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

Porcișteanu, cu 143 de puncte, a revenit în poziția de lider după etapa de la Sibiu, în timp ce Gîrtofan a urcat pe locul secund la general, cu 141,2 puncte. Cu speranțe este și echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5), care s-a impus în etapa de casă de la Sibiu și are în prezent un total de 105,4 puncte.

Un total de 10 echipaje vor concura pe R5 în etapa de la Iași, runda din capitala istorică a Moldovei urmând să reprezinte și revenirea lui Adrian Răspopa. Băcăuanul, locul 2 în Raliul Moldovei, va concura alături de Cosmin Diacu pe Skoda Fabia R5.

Campionatul Național Rally 2 va avea 12 echipaje la start, în timp ce 3 echipaje din totalul de 67 sunt din cadrul diviziei istorice.

Lista completă de înscrieri pentru Raliul Iașului 2019 este disponibilă aici.