Bogdan Cuzma are deja o victorie în palmares pe traseul dintre Novaci și Rânca.

Stațiunea gorjeană Rânca va găzdui în acest weekend a șaptea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuși”. Ediția din acest an stabilește un record de înscrieri, cu un total de 87 de piloți.

Competiția se va desfășura pe sectorul de drum DN 67C, dintre Novaci și Rânca, între kilometri 17 și 22, traseul urmând să aibă o distanță totală de 5,025 de kilometri. Diferența de nivel dintre start și finiș este de 342 de metri.

Runda din Gorj ar putea consemna și primul titlu național la Categoria I FIA, dedicată automobilelor de producție. Cu cinci victorii și un loc 2 în acest sezon, Mihai Leu mai are nevoie de numai 5 puncte pentru a deveni campion al diviziei din punct de vedere matematic. Pe un Ferrari 458 Challenge, fostul campion național absolut de raliuri a strâns 143 de puncte în primele 6 runde, în timp ce principalul său urmăritor, Călin Manițiu, are 88.5 puncte.

Mihai Leu poate deveni campion și la viteză în coastă dacă va termina Cupa Gorjului în Top 5 la Categoria I.

Lupta de la Categoria II, cea dedicată automobilelor de competiție, se anunță acerbă. După victoria de etapa trecută de la Mediaș, Emil Nestor (101 puncte) speră să îl ajungă din urmă pe liderul Lucien Hora (126 de puncte). La finalul sezonului, clasamentul final se face după sistemul N-2, Nestor având și o etapă în care nu a punctat deloc în clasamentul general, abandonând.

Acest weekend va consemna și revenirea în competiții a lui Paul Andronic, învingător de două ori la Cupa Gorjului, în 2015 și 2017. Fostul campion național absolut va concura pe un Mitsubishi Lancer Evo V, la Grupa E2-SH – Clasa E2-SH+3000, acolo unde printre adversari îi va avea pe Lucian Răduț, Costi Stratnic și Bogdan Cuzma . După ce în rundele precedente au fost implicați în accidente, Florin Voicu, Marian Nica și Călin Fagadar vor fi prezenți, la rândul lor, la startul Cupei Gorjului.

Paul Andronic s-a impus de două ori în Cupa Gorjului.

Campionatul de Viteză în Coastă pentru Istorice va avea un total de 6 piloți, în timp ce divizia a doua a campionatului, care va consemna două runde în acest weekend, va avea un total de 15 piloți.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică sunt manșele de concurs. Sâmbătă, de la ora 14:15, pagina de facebook a FRAS va transmite manșele de antrenamente cronometrate, iar duminică, de la ora 13:45, cele două manșe de concurs.