Federația Română de Automobilism Sportiv lansează în acest weekend cea de-a 21-a competiție oficială care se va desfășura în 2022, este vorba despre Campionatul Național de Vehicule Electrice (CNVE).

Mașinile electrice au fost tot mai prezente în ultimii ani în cadrul unor competiții desfășurate sub autoritatea FRAS, însă din 2022 acestea se vor reuni în cadrul Campionatului Național de Vehicule Electrice.

CNVE se va desfășura concomitent cu Campionatele Naționale de Super Slalom și Îndemânare Auto, fiind organizat de același promotor, Teodor Gheorghe, președintele GT Auto Club Sportiv.

Astfel, prima etapă a CNVE va avea loc în acest weekend, la Ploiești, noul campionat dedicat mașinilor cu propulsie electrică urmând să fie structurat în mai multe clase: E1 (până în 250 CP), E2 (peste 250 CP), Sport (mașini preparate special pentru competiții), Open, Femina și echipe (Regulamentul CNVE poate fi consultat aici).

Organizatorul CNVE, Teodor Gheorghe, se așteaptă ca numărul mașinilor electrice prezente în campionatul dedicat exclusiv lor va crește de la etapă la etapă: ”Acest proiect reprezintă o mare provocare atât pentru mine, cât și pentru FRAS. Am decis să facem împreună acest pas spre viitor și sunt sigur că prezența sportivilor va fi din ce în ce mai numeroasă”.

Primele două etape din CNVE se vor desfășura la Ploiești (14-15 mai și 4-5 iunie), celelalte runde urmând să aibă loc, în ordine, la București, Brăila, CTPark, Rm. Vâlcea și Iași.