Tempestini e pe 5 în clasamentul general după 3 etape. Foto: Skoda Motorsport

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a mai urcat 3 locuri în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri, iar în acest moment se află pe locul 5 după primele trei runde, la numai 12 puncte de podium.

După un loc 4 la etapa trecută din Azore, Simone Tempestini și Sergiu Itu au luat startul în această săptămână în Raliul Insulelor Canare, rundă la care au fost prezente 98 de echipaje. Mașina de concurs a celor doi, o Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut mici probleme tehnice pe primele probe speciale, astfel că aceștia au avut o cursă contra cronometru pentru a recupera handicapul.

Echipajul românesc a încheiat în cele din urmă pe 9 în etapa unde victoria le-a revenit spaniolilor Nil Solans și Marc Marti. Cu 9 puncte obținute, Tempestini a urcat până pe locul 5 în clasamentul general al Europeanului de raliuri, fiind la un singur punct de locul 4 și la 12 de poziția a treia.

„A fost un raliu dificil, cu probleme set up la mașină, pe care le-am rezolvat doar pe parcurs, însă e o experiență pentru noi. Suntem mai bine pregătiți pentru etapele de asfalt de la Roma și Barum, care se aseamănă foarte mult cu ce suntem noi obișnuiți. Până atunci, ne concentrăm pe Polonia, una dintre etapele noastre favorite și unde avem planuri mari”, a spus Tempestini la finalul raliului.

Campionatul European de Raliuri mai programează încă patru etape în acest sezon competițional. Lider provizoriu este spaniolul Efrén Llarena.

Cel de-al doilea echipaj românesc care a luat startul în etapa din Canare, format din juniorii Norbert Maior și Francisca Maior, a abandonat după a patra probă specială, din cauza problemelor tehnice, într-un moment în care ocupa prima poziție în topul de la ERC4.

Ambele echipaje de la Napoca Rally Academy vor fi prezente și săptămâna viitoare la Raliul Argeșului, acolo unde Tempestini are de apărat prima poziție câștigată în ultimii trei ani.