Cel mai nou campionat desfășurat sub autoritatea FRAS a bifat în weekend etapa a 2-a,  concomitent cu CNSS și CNIA, pilotul Dragoș Simion reușind să se impună după o luptă extrem de strânsă cu Horia Platona.

Demarat în urmă cu trei săptămâni, odată cu Trofeul Ploiești 1, Campionatul Național de Vehicule Electrice devine din ce în ce mai spectaculos, având în vedere lupta pentru podiumul fiecărei etape.

Cu o nouă echipă formată din trei piloți ai BMW Group, Horia Platona, Dragoș Simion și Mihai Șuteanu, cu toții participanți pe un Mini Cooper SE preparat special pentru competiții, etapa a 2-a de la Ploiești a avut un câștigător surpriză.

Dragoș Simion a urcat pe prima treaptă, cu timpul de 00:43:13, urmat la doar 5 sutimi de secundă de colegul său de echipă, Horia Platona, care a concurat pe aceeași mașină, iar pe poziția a 3-a s-a clasat Ciprian Cherciu, cel din urmă pilotând o KIA.

Câștigător al primei etape, Adrian Balotă, pe aceeași Tesla Model 3 Performance, n-a prins podiumul la Open, dar a avut o nouă evoluție spectaculoasă la Ploiești, buzoianul simțind deja presiunea celorlalți piloți din cadrul campionatului.

Clasamentul etapei a 2-a din cadrul CNVE poate fi consultat aici:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aM0Mk5rq-qiL9qnyNPo1Trx8Mwa9rm5MN-7VsQKBSz0/edit#gid=0

Clasamentul după primele două etape din cadrul CNVE poate fi consultat aici:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/191SZZH2M54PPiowmYmca8xTd3gydUvsl30IHY6upvqg/edit#gid=0

Partenerii acestui eveniment au fost: Primăria Municipiului Ploiești, AFI Ploiești, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, Cora Ploiești, ISUJ Prahova, IPJ Prahova, Poliția Locală Ploiești, IJJ Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, SGU Ploiești. Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiționali: Angelli, Valtec, Metalubs, Tegee International și AutoZone-Vianor.

Următoarea etapă din cadrul CNVE, Cupa CTPark, este programată în perioada 2-3 iulie, Autostrada București-Pitești, Km 23.