Campionatele Naționale de Super Slalom și Îndemânare Auto au revenit la Ploiești cu ocazia celei de-a doua etape, evenimentul desfășurat în weekend pe Bulevardul Independenței consemnând un nou record de participare.

La 3 săptămâni de la etapa inaugurală, CNSS, CNIA s-au întors la Ploiești pentru runda secundă, de această dată cu un număr și mai mare de piloți prezenți, care și-au demonstrat abilitațile la volan în fața unui public numeros și avid să le urmărească evoluțiile.

Evenimentul, organizat de GT Auto Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și desfășurat sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv, s-a bucurat de prezența a peste 90 de sportivi, 70 dintre ei dorindu-și să participe la două grupe, astfel că Trofeul Ploiești 2 a avut parte de un total de peste 300 de starturi în cele două manșe de concurs.

La CNSS, Filip Mateescu a reușit să se impună, încheind circuitul cu timpul de 00:39:35, tânărul de numai 16 ani având o prestație de excepție grație căreia i-a devansat atât pe experimentatul Mihai Șurubariu, ocupantul poziției a doua, cât și pe tatăl său, Mihai, care a completat podiumul.

Clasamentul etapei a 2-a din cadrul CNSS poate fi consultat aici https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f1xpkWBQ65G1hWVlAdz65zt7WBMf7uqi83JAXgutP4M/edit#gid=0

Clasamentul după primele două etape din cadrul CNSS poate fi consultat aici https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-YkyslX4ChNsG6QfBr0hUAGjEZT1WnqmbuC855D8_5o/edit#gid=0

La CNIA primul loc a fost ocupat de Constantin Coteanu, cu 00:42:33, la o secundă în spatele său a venit Cristian Oancea, în timp ce locul 3 i-a revenit lui Matei Pavelescu, într-o evidentă ascensiune în acest început de sezon.

Ploieșteanul Cătălin Petroșanu, pe un automobil istoric Dacia 1300, a încântat asistența la debutul în cadrul CNIA, demonstrând că pasiunea sa pentru motorsport nu cunoaște limite, la final acesta primind un premiu special din partea FRAS și a organizatorului.

Cătălin Petroșanu a primit un premiu special din partea FRAS și a GT Auto Club Sportiv

Clasamentul etapei a 2-a din cadrul CNIA poate fi consultat aici https://docs.google.com/spreadsheets/d/18vz8ozEXySIdcHxWp5VkOehYYNmZDuxh-wzIgrwbz4I/edit#gid=0

Clasamentul după primele două etape din cadrul CNIA poate fi consultat aici https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mjw2ZHidrxwY8Tz2-iw4WeN8y0El0GNiM8ke0jnCn44/edit#gid=0

Partenerii acestui eveniment au fost: Primăria Municipiului Ploiești, AFI Ploiești, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, Cora Ploiești, ISUJ Prahova, IPJ Prahova, Poliția Locală Ploiești, IJJ Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, SGU Ploiești. Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiționali: Angelli, Valtec, Metalubs, Tegee International și AutoZone-Vianor.

Spectacolul din cadrul CNSS și CNIA va continua peste mai puțin de o lună, cu ocazia etapei a 3-a, Cupa CTPark, programată în perioada 2-3 iulie pe Autostrada București-Pitești, km 23.