Pilotul constănțean Emil Ghinea a reușit prima victorie din carieră la open în Campionatul Național de Viteză în Coastă, fiind cel mai rapid în Transalpina Challenge, rundă cu coeficient 1 în acest sezon competițional.

Runda de pe Transalpina s-a desfășurat de-a lungul unei singure zile și a strâns la start un total de 57 de piloți, dintre care 29 au fost la prima divizie a campionatului, iar 29 au concurat exclusiv pentru CNVC2.

Pe 2 atât la recunoașteri, la manșa de antrenamente cronometrate, cât și la prima urcare din concurs, fiind depășit de fiecare dată de Octavian Ciovică (Radical SR8), Ghinea (Norma M20F) a făcut o urcare decisivă spectaculoasă, cu un timp de 2:38,391, când a fost mai rapid cu 1,438 secunde decât oponentul său și și-a adjudecat astfel victoria. La capătul celor două manșe, diferența dintre cei doi a fost de doar 1,273 în favoarea mangaliotului.

Este cel mai bun rezultat din carieră înregistrat de Ghinea la viteză în coastă după ce tot în debutul acestui sezon, la Râșnov, obținea primul podium din carieră.

Locul 3 la general și primul la Categoria I a fost obținut de Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), care bifează astfel trei din trei prezențe pe podium în acest sezon. Doar el și Octavian Ciovică au reușit o astfel de performanță până acum.

În Top 10 la Transalpina Challenge s-au mai clasat Dominic Marcu (Tesla Model 3), Iskren Veselinov (Honda Civic), Dudu Senchea (Mitsubishi Evo 8), Riccardo Tarabelli (Renault Clio 3), Pavel Shenkov (Lada 2107), Theodoros Perimenis (Peugeot 106) și Ciprian Ciobotariu (Mitsubishi Lancer Evo 7).

Lider la Categoria I după această rundă este Costel Cășuneanu, cu 39 de puncte, în timp ce la Categoria II, dedicată exclusiv monoposturilor, clasamentul este dominat de Octavian Ciovică, brașoveanul având un număr similar de puncte.

Rezultatele complete de la Transalpina Challenge sunt disponibile aici.