Podiumul etapei de la Sibiu.

Echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu a câștigat Raliul Sibiului 2018, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, competiție pe care a dominat-o încă de la prima probă specială.

Cei doi au încheiat pe prima poziție în primele două zile de concurs, iar duminică și-au conservat perfect fotoliul de lideri până la finalul probelor speciale. Etapa de la Sibiu a fost decisivă pentru stabilirea podiumului 2018 după ce, la Iași, Simone Tempestini și Sergiu Itu și-au adjudecat titlul de campioni ai sezonului.

Victoria nu l-a ajutat însă pe campionul național en-titre Marișca să urce pe poziția secundă în clasamentul general FIA, astfel că va fi premiat pentru locul 3 la finalul celor 7 etape. Marișca au strâns 169 de puncte în actuala stagiune, astfel că a încheiat pe 3.

Poziția secundă de la Sibiu a fost ocupată de chipajul format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, care și-au asigurat astfel și titlul de vicecampioni ai sezonului 2018 datorită celor 178 de puncte.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au completat podiumul de la Sibiu, dar l-au ratat pe cel de final de sezon. După ce anul trecut au fost vicecampioni naționali, aceștia au încheiat acest campionat pe 4, cu 148 de puncte.

Adrian Teslovan și Vajk Imre Cseh au fost primii la Sibiu la categoria 2 Roți Motrice FWD, însă nu a fost îndeajuns pentru a se mai apropia de Raul Badiu și Gabriel Lazăr, campioni din punct de vedere matematic încă de la Iași.

Mihnea Mureșan și Ervin Șipoș și-au asigurat titlul de campioni în Cupa Dacia grație succesului de la Sibiu în dauna echipajului Andrei Mitre/Horațiu Baltador.

La Cupa Suzuki, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au câștigat și în această ultima rundă, bifând a șaptea victorie din tot atâtea posibile în 2018.

Manu Mihalache și Janos Soos au reușit o nouă victorie la Sibiu la Clasa 3, succes care le asigură titlul de campioni. Principalii contracandidați în lupta pentru trofeu, Cristian Dolofan și Mihai Sandu au fost pe 3, astfel că diferența dintre cele două echipaje după 7 etape este de 11 puncte.

Csongor Szabo și Rareș Fetean sunt noii campioni ai Clasei 7 după succesul din ultima rundă, unde i-au devansat pe Alexandru Gheorghe și Ciprian Solomon. Podiumul final al sezonului este completat de Andrei Coreanu și Iulian Nicolaescu.

La Clasa 9, Norbert Maior și Ovidiu Costea au obținut victoria la Sibiu, însă totul era decis încă de la Iași, unde titlul a ajuns la Raul Badiu și Gabriel Lazăr.

Rezultatele complete ale etapei de la Sibiu sunt disponibile pe www.live.fras.ro