Prima ediție a nou-înființatului Campionat Național de Super Rally a debutat spectaculos pe străzile municipiului Târgu Mureș, atrăgând nu doar piloți de top din toate disciplinele, dar și mii de spectatori.

Atmosfera de la startul acestui concept a fost una de sărbătoare, iar încă de vineri seară, spectatorii au luat cu asalt prezentarea oficială a echipajelor și a bijuteriilor prezente pentru acest eveniment desfășurat pe circuit stradal.

Din peisaj nu au lipsit Ferrari 458 Evo Challenge, Porsche GT3 Cup, Ferrari 458, Lamborghini Huracan, Tatuus sau Osella, oferind o nouă perspectivă competițiilor automobolistice care se desfășoară în mijlocul orașelor.

Această primă etapă de Super Rally a adunat laolaltă piloți din mai multe discipline precum raliuri, viteză în coastă, drift și karting acceptând provocarea de a se duela în mijlocul municipiului Târgu Mureș.

În total, nu mai puțin de 45 de piloți au fost pe lista de înscrieri, de unde nu au lipsit nume ca Mihai Leu (campion național de raliuri în 2003), Titi Aur (de 8 ori campion național de raliuri), Vali Porcișteanu (campion național de raliuri 11 și dublu vicecampion), Andrei Dumitrescu (vicecampion național la viteză în coastă), Silviu Dumitrescu (vicecampion național la viteză în coastă) și mulți alții.

Marele câștigător a fost Ricardo Ragazzi, pe un Ferrari 458 Evo Challenge, un specialist în competițiile de viteză pe circuit. Italianul a obținut timpul de 02:17,445 chiar în ultima manșă de concurs.

Acesta a câștigat Clasa a 4-a, fiind urmat de un alt italian, dar deja o prezență obișnuită pentru etapele de viteză în coastă, Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), care a reușit să încheie traseul de concurs în 02:20,405.

De altfel, întreg podiumul Clasei a 4-a a fost unul italian, locul 3 fiind ocupat de Bruno Vicino (Porsche GT3 Cup), cu 02:24,404.

Al treilea timp al etapei de Super Rally a fost reușit de Titi Aur, fostul campion național de raliuri fiind la bordul mașinii sale din CNRD, Skoda Fabia R5. Acesta s-a impus la Clasa 1, fiind urmat în clasament de Vlad Cosma (Subaru Impreza) și Bruno Jarach (Lamborghini Huracan).

Robert Barabas (Fiat 126) a fost cel mai rapid de la Clasa 2, obținând prima poziție la 2B, în timp ce primul loc la 2A a fost ocupat de Alexandru Krepelka (Honda Civic).

Rezultatele complete ale etapei sunt disponibile pe www.rallycontrol.ro