Podiumul etapei de la Prejmer.

Radu Moise a obținut prima victorie din carieră la drift, câștigând runda inaugurală a sezonului 2020, care a avut loc pe circuitul Prejmer din Brașov și unde au luat startul nu mai puțin de 44 de piloți.

Condițiile atmosferice au dat peste cap planurile piloților, care în Top 16 au concurat pe uscat, iar în cea de-a doua, pe furtună, mulți dintre aceștia vând probleme mari să rămână pe circuit.

După ce în ultimii doi ani a reușit să încheie de două ori pe podium, Moise a bifat în weekend cel mai important succes de când a început driftul. La precedentul eveniment de drift desfășurat pe circuitul Prejmer, Santos pierdea finala în fața lui Călin Ciortan.

Moise a obținut al doilea punctaj în calificări, cu 84 de puncte, fiind depășit doar de Claudiu Adam (85,67p). În Top 16, Moise a trecut de Karoly Kovacs, iar până la victoria finală i-a mai învins pe Răzvan Frățianu, Marian Croitoru și Ivan Ivanov. În fața ultimului, în finală, s-a impus după un one more time, bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv.

Podiumul etapei de la Pro a fost completat de Marian Croitoru, care a trecut în finala mică de Claudiu Adam, juniorul de numai 17 ani care s-a impus în calificări.

La Semi Pro, victoria i-a revenit bulgarului Yordan Mladenov, care a câștigat finala mare prin abandon în fața lui Dragomir Roglinov, nevoit să cedeze fără luptă din cauza unor probleme tehnice. În finala mică, la numai 13 ani, Gabi Imre jr a câștigat duelul pentru ultimul loc al podiumului, în fața bulgarului Zhelakov.

Printre cei 44 de concurenți de la etapă s-a numărat și campionul național absolut de raliuri Simone Tempestini. Aflat la debutul său în drift, acesta a fost pe 18 în calificări nu și a intrat în Top 16.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Drift se va desfășura în perioada 8-9 august la Arena Națională.