Victorie pentru Simone Tempestini la Raliul Clujului
Raliul Clujului 2024 – podiumul general

Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu s-au impus în Raliul Clujului 2024, succes cu care campionii en-titre și-au adjudecat titlul național în cadrul Campionatului Național de Raliuri pe asfalt.

Echipajul clujean și-a păstrat, practic, titlul pe asfalt din sezonul trecut, tot după o victorie în Raliul Clujului.

Tempestini a bifat al optulea succes în raliul de casă, în ultimii 10 ani

Mai mult, este a treia victorie stagională la rând pentru echipajul Napoca Rally Academy, în cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano, grație căreia clujenii au preluat șefia provizorie în clasamentul general, după cele patru etape disputate până acum.

Pentru Tempestini este al optulea succes în raliul de casă, în ultimii 10 ani, după edițiile din 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2022 și 2023.

Podiumul general la Raliul Clujului 2024 a fost completat de bulgarii Martin Surilov/Zdravkov Zdravko (Citroën C3 Rally) și brașovenii Andrei Girtofan / Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Cele două echipaje completează și podiumul provizoriu general, dar în ordine inversă.

Deja un recordman de longevitate la Cluj, fiind prezent neîntrerupt la acest raliu din 1994, Bogdan Marișca, alături de Sebastian Itu, a terminat pe 4. Dublul campion național a fost urmat de campionii europeni la juniori din 2023, Norbert și Francesca Maior.

Foto – Alecsandru-Andrei Braicu

Tempestinii și Itu s-au impus în 9 din cele 10 probe

Simone și Sergiu au preluat conducerea etapei clujene încă de pe prima probă a raliului, reușind să-și majoreze avantajul cu fiecare victorie de specială trecută în contul lor. După cele 6 probe ale zilei de sâmbătă, echipierii NRA se regăseau în fruntea clasamentului general absolut, la o diferență de 1m15,5s în fața bulgarilor Martin Surilov și Zdravko Zdravkov și la alte 17,8s în urma bulgarilor, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja.

Situația a rămas identică și în ziua secundă, însă lupta s-a încins de îndată ce brașovenii de la ProRally Team au început să se apropie de vecinii de la sud de Dunăre.

Prin victoria Power Stage-ului, Andrei și Doru se apropiaseră la numai 2,4s de Surilov și Zdravkov, însă o greșeală le-a știrbit șansele brașovenilor de a-i surclasa pe bulgari.

Astfel, victoria a mers în contul lui Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu, după ce și-au adjudecat 9 din cele 10 probe.

Sebastian Scîrlet a bifat a treia victorie triplă de la debutul cu modelul Peugeot 208 Rally4, adjudecându-și categoric triumful în cadrul categoriei mașinilor cu tracțiune față, a clasei RC4 precum și a Juniorilor. Sandrin Tommaso l-a urmat pe tânărul moineștean în toate cele trei cazuri, în vreme ce un alt stranier – Eliott Delecour – a completat fiecare podium anterior amintit [mai puțin cel al clasei RC4], francezul câștigând la Clio Rally5 Challenge și clasa RC5.

Asemenea bătăliei la vârful ierarhiei absolute, și cea a clasei RC2N [vechea grupă N] a fost tranșată rapid și fără prea mari probleme de către Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, în vreme ce frații Norbert și Francesca Maior au bifat nu doar al doilea triumf în cadrul clasei RC3.

Adrian și Angela Tehei și-au trecut în cont prima victorie a clasei NAT11 cu modelul Audi TT. În același timp, Florian Nițurad și Mihai Popa n-au avut nicio problemă în a-și asigura triumful clasei NAT12.

Frații Mihnea și Natalie Hanea – originari din Cluj – s-au impus pentru a treia etapă consecutivă, fiind un exemplu identic cu cel al liderului provizoriu la juniori – Sebastian Scîrlet. Echipajul format din frate și soră au câștigat fără probleme atât în cadrul clasei RC5N, cât și la Swift Cup, acolo unde au reușit să preia șefia provizorie a clasamentului la zi.

Amintind de cupele mono marcă, îl putem menționa din nou pe Tommaso Sandrin, care nu numai că s-a impus la 208 R2 Cup ci și în clasamentul Debutanților. Triumful Cupei Dacia la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA a mers în contul lui Daniel Militon.

Flaviu și Andreea Stanciu își continuă sezonul în aceeași manieră excepțională, trecându-și în cont nu doar victoria etapei de casă, ci și invincibilitatea Trofeului Rally Start până la acest moment. Cei doi s-au impus și în cadrul clasei A2, în vreme ce László Lorand cu Hunor Sipos au triumfat la clasa A1.

Secondat pentru prima dată de Andreea Aldea, bucureșteanul Andrei Agapian a obținut victoria în clasamentul absolut al campionatului pentru vehicule istorice.

Foto – Alecsandru-Andrei Braicu

Parteneri principali: Star Lubricants – distribuitor autorizat al produselor Mobil1 în România, PMA Invest, Logitrust, Varta Automotive România, CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Inovații Creative, Inter Cars România, Gerovital – Doctor în frumusețe, CELOT – Logistics & Transport, VIVO! Cluj-Napoca

Partener de mobilitate: Toyota Cluj – prin Profi Auto, dealer Toyota și service autorizat Toyota & Lexus

Parteneri strategici: CERT Transilvania, SAFETYCAR.ro, TH Trucks, A24 Assistance, Cluj Arena, Office Park

Parteneri: Herbalife, Bistro Engels, Coca Cola România, Cricova

Parteneri media: Prima Sport, livestream.ro, ViaCluj.TV, Radio România Cluj, Făclia de Cluj, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, fanrally.ro, GP24.ro, Ziarul News, 24auto.ro

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA se desfășoară în conformitate cu avizele emise de autoritățile locale, fiind un eveniment sprijinit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj – Serviciul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Vaida Voevod” Cluj, Serviciul Județean de Ambulanță Cluj și Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 12-14 iulie la Sibiu, prima etapă a sezonului pe macadam.