La doar 18 ani, Claudiu Adam scrie istorie în drift și pe plan internațional, fiind cel mai tânăr câștigător al unei etape Pro de Drift Kings.

Campionul național Claudiu Adam a câștigat prima etapă din cadrul competiției europene Drift Kings, în timp ce la divizia Drift Queens victoria i-a revenit Nataliei Iocsak.

Noua generație din driftul românesc confirmă și la nivel internațional. La numai 18 ani, Adam a învins adversar după adversar în battle-urile de pe circuitul ungar Tokol Ring și s-a încununat „rege” după prima etapă a Drift Kings International Series. În finală, românul a trecut de ungurul Bilik Bertalan. Pe 3 s-a clasat Călin Ciortan.

Pentru Adam înseamnă o nouă premieră în drift, fiind cel mai tânăr câștigător la Divizia Pro în etapa europeană după ce în 2021 a devenit cel mai tânăr campion național la Pro din istoria României.

În divizia feminină a Drift Kings, Natalia Iocsak (19 ani) a obținut de asemenea victoria, clasându-se totodată și pe poziția a doua la Divizia Drift Kings Pro 2, acolo unde a fost învinsă de austriacul Lukas Dobias. Pe 3 la Drift Queens s-a clasat tot o reprezentantă a țării noastre, Alice Ene, care are doar 15 ani.

Două românce pe podiumul Drift Queen de la Tokol.

În ultimii ani, mai mulți tineri piloți au apărut în Campionatul Național de Drift organizat de RoDrift sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Printre cei care au mai impresionat în această perioadă se mai numără Gabi Imre jr (15 ani), Eduard Niță (21 de ani), Ștefan Zaharie (21 de ani), Albert Olteanu (15 ani) și Antonio Negreanu (16 ani).

Prima etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 27-29 mai pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș, însă până atunci se va desfășura o primă rundă, tot în Mureș, în cadrul clasei Street, pe 7 și 8 mai.