Bogdan Duma, Szabo Botond și Florin Durche

Într-un sfârșit de săptămână deosebit de activ prin prisma evenimentelor sportive din România, clujeanul Bogdan Duma a obținut victoria în a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 (CNVC2) – Trofeului METALUBS Măgherani.

Desfășurată sâmbătă, 21 mai, a doua etapă de coeficient 1 din 2022 a adus la start un număr de 28 de sportivi din ambele eșaloane: CNVC și CNVC2, întrucât regulamentul anual le impune piloților din prima divizie să puncteze la minimum două etape de coeficient 1.

În aceste condiții, Trofeul METALUBS Măgherani s-a bucurat de prezența la start a 11 astfel de piloți, printre ei și Botond Szabo (Radical SR3 RS), brașoveanul Florin Durche (Mitsubishi Lancer Evo IX RS), debutantul din eșalonul secund Alexandru Cazacu (Skoda Fabia) și gentleman driverul Mircea Popescu, cu un superb Subaru Impreza.

După startul sezonului de la Cheile Grădiștei, caravana Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 a continuat la Trofeul METALUBS Măgherani, unde după o luptă spectaculoasă și intensă, tânărul Bogdan Duma (Peugeot 208 R2) și-a trecut în cont victoria cu un timp total de 3m39,129s, cu 9 zecimi mai puțin decât campionul en-titre Erik Zsolt Fazakas (Honda Civic Type-R), în timp ce podiumul a fost completat de câștigătorul primei etape din acest sezon, Cosmin Oprinesc, la volanul unui VW Golf, la o diferență de 5 secunde de clujeanul de 16 ani.

TOP10-le etapei în ierarhia piloților cu licență CNVC-2 a fost completat de Bogdan Murgulescu (Renault Megane Coupe), Péter-László Paskó (VW Polo), Alexandru Andreoiu (Renault Clio), Ovidiu Ponea (VW Golf GTI), Zsolt Patakfalvi (VW Polo), Dragoș Bîzoi (Renault Megane 2 RS) și de singura prezență feminină de la start, Alexandra Teslovan, cu micuțul Renault Twingo RS.

Datorită noului regulament cu Performante Factor, clasele A1, A2 și A3 au fost înlocuite de altele în funcție de puterea și construcția mașinilor, iar câștigătorii sunt: Grupa 4 – Cosmin Oprinesc, Grupa 5 – Péter-László Paskó, Grupa 6 – Bogdan Duma, câștigător și la juniori, respectiv Grupa 7 – Zsolt Patakfalvi, în timp ce Ovidiu Ponea și-a adjudecat victoria la debutanți.

Totuși, nu trebuie să îi uităm și pe cei mai rapizi piloți ai acestei etape, mai exact pe cei cu licență CNVC. Florin Durche a fost nevoit să se mulțumească cu poziția secundă, la 4,2 secunde în spatele lui Botond Szabó, care a stabilit timpul de referință la 3m33,049s. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo, Ovidiu Dulacioiu a urcat pe a treia treaptă a podiumului, la 10,4 secunde diferență în spatele câștigătorului din Miercurea Ciuc.

Același Florin Durche s-a impus și la Categoria I, respectiv Grupa 3, în timp ce Dulacioiu și-a trecut în cont victoria la Grupa 4, în timp ce Silviu Părnuță a plecat acasă cu trofeul de la Grupa 6.

Anunțat inițial prezent pentru această etapă, Emil Ghinea nu a mai venit, lăsându-l pe Szabó să obțină victoria atât la Categoria II cât și la CN/E2-SC, în timp ce Andrei Barbu s-a clasat al 8-lea în clasamentul general, cu modelul Mini Cooper SE MIMI.

Clasamentele finale ale etapei de la Măgherani pot fi accesate AICI

Trofeul METALUBS Măgherani este un eveniment susținut de Consiliul Judetean Covasna, Primăria și Consiliul Local Măgherani, Primăria și Consiliul Local Miercurea Nirajului, organizat de Asociația Club Sportiv Club Auto Crono CV, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Partener oficial: Metalubs
Parteneri principali: EGS, Plasmaserv, Retacom, Farel, Fomco
Parteneri media: Autorally, Autoștiri.ro

Trofeul METALUBS Măgherani este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, Inspectoratului Județean de Poliție Mureș – Serviciul de Poliție Rutieră, Poliția comunei Măgherani, Poliția orașului Miercurea Nirajului.

Biroul de presă,
Trofeul METALUBS Măgherani