Sebastian Barbu a intrat și în posesia premiului oferit de Betano România.

Ediția din acest an a Raliului Argeșului a înregistrat trei premiere pentru Campionatul Național de Raliuri Betano. Sebastian Barbu s-a impus pentru prima oară pe asfaltul din Argeș, Mihai Manole a bifat primul podium la general, iar Andrei Gîrtofan a devenit, în premieră, noul lider al sezonului.

Raliul, care a programat un total de 9 probe speciale pe o lungime de 130 de kilometri, a debutat cu abandonul campionului național absolut en-titre și, totodată, câștigător al ultimelor 3 ediții din Argeș, Simone Tempestini. La aproximativ 3 kilometri de la start, campionul a anunțat că mașina sa de concurs, Porsche 997 GT3, are probleme la cutia de viteze și a fost nevoit să abandoneze.

A fost momentul în care Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) a preluat conducerea raliului și nu a mai cedat-o până la final, când a obținut al treilea succes din carieră, după cele înregistrate la Sibiu (2019) și Bucovina (2021). Sibianul, care l-a avut în dreapta pe Bogdan Iancu, s-a impus în 6 dintre cele 8 probe speciale, PS3 revenindu-i bulgarului Martin Surilov, iar Power Stage-ul de pe Mateiaș a fost câștigat de Andrei Gîrtofan.

PS4 a fost anulată după accidentul suferit de echipajul Jean Tatu/Eugen Rotaru (Skoda Fabia Rally2). Ambii au ajuns la spital, Tatu fiind diagnosticat cu fractură de claviculă, iar Rotaru cu fractură costală.

Andrei Gîrtofan este noul lider al campionatului după poziția secundă obținută în Argeș.

Gîrtofan, alături de Doru Vraja, pe o Skoda Fabia Rally2, a încheiat Raliul Argeșului 2022 pe poziția secundă, bifând cea mai bună clasare din carieră, primul succes pe o probă specială, iar începând de duminică este noul lider al Campionatului Național de Raliuri Betano.

La primul său sezon cu modelul Rally2, Gîrtofan jr. a strâns 91,4 puncte și conduce campionatul, fiind urmat de Sebastian Barbu, cu 84,8 puncte, iar pe trei a coborât Simone Tempestini, cu 65 de puncte. Norbert Maior e pe 4, cu 62,2 puncte, iar Mihai Manole a urcat pe 5, cu 58,4 puncte.

Podiumul final al etapei din Argeș a fost completat, în premieră, de echipajul Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2). Pentru aceștia a fost o nouă bornă importantă, după ce la Harghita au reușit să câștige prima lor probă specială, chiar super speciala din Odorheiu Secuiesc.

Sebastian Barbu a bifat al treilea suces din carieră și primul în Raliul Argeșului.

Aflat în lupta pentru podium pe tot parcursul competiției, bulgarul Martin Surilov (Citroen C3 Rally2) a abandonat pe PS7, răsturându-se la scurt timp după start. În momentul accidentului, acesta se afla pe 3 la general.

A patra poziție a fost ocupată de Bogdan Cuzma și Florin Dorca (Skoda Fabia Rally2), iar pe 5 s-au clasat juniorii Norbert Maior și Francesca Maior (Peugeot 208 R2).

Rezultatele provizorii ale Raliului Argeșului 2022 sunt disponibile aici.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi Raliul Bucovinei, în perioada 17-18 iunie.