Emil Ghinea

Campionatul Național de Viteză în Coastă revine, în acest weekend, odată cu runda a 3-a – Cupa Reșița, desfășurată pe tradiționalul traseu din Valea Domanului, ”casa” mai multor campioni și maeștri ai automobilismului sportiv românesc, precum Werner Hirschvogel, Lucien Hora sau Mircea Pădureanu.

Federația Română de Automobilism Sportiv, sprijinită de A.C.S. Auto Blic și A.C.M. Sport, a pregătit un traseu de 4750 metri, iar sâmbătă, 8 iulie 2023, cele peste 35 de viraje vor fi abordate diferit de cei 51 de piloți care s-au înscris.

Pentru aceasta rundă, Emil Ghinea și Octavian Ciovică vor fi în centrul atenției, fie că discutăm despre supremația absolută sau cea a Categoriei II. Cu toate acestea, pe lângă modelele Radical SR8 RS (pilotat de Ciovică) și Norma M20-F (pilotat de Ghinea), pe traseul de concurs vor fi prezente și alte două mașini cu caroserie deschisă – Silver Car S2-ul, pilotat de Răzvan Dragomir, respectiv ATS RR Turbo-ul, sub comenzile lui Claudiu Erhan.

Ca de obicei, automobilele electrice sunt prezente și ele în concurs, la bordul cărora se vor afla piloți precum Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), Horia Platona sau Sebastian Șerban, ambii cu Mini Cooper SE.

Lista de înscrieri poate fi accesată AICI

Va fi o etapă în care mulți reșiteni vor fi la start. Claudiu Ciucă revine în competiție, în calitate de concurent, după ce la ediția precedentă a fost deschizător, cu al său superb Seat Leon Cupra TCR, identic cu cel pe care îl va pilota și George Șchiopulescu. Andrei Precup, cu Seat Toledo TDi, va fi prezent și el pe traseul din Valea Domanului.

Printre elevii școlii reșițene ACM Sport, coordonată de multiplul campion absolut de viteză în coastă Lucien Hora, se vor număra frații Gabriel cu Marcel Găman, Iovan Petru, Mircea Avramescu jr, Răzvan Gosta și Darius Vîlsan.

Circulația rutieră va fi întreruptă în timpul organizării evenimentului, între municipiul Reșița și comuna Carașova, sâmbătă, 8 iulie, între orele 08:30 și 18:30, și duminică, în ziua concursului, între orele 08:30 și 17:30.

Cupa Reșița – ediția din 2023 – este un eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșița, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin și Invest in Reșița.