Un total de 72 de piloți s-au înscris la Cupa Reșița, eveniment care contează pentru a patra etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă și a șasea rundă din divizia a doua a sezonului de viteză în coastă.

De la start nu vor lipsi piloții care au urcat pe prima treaptă a podiumului la primele trei etape într-un top open Alex Mirea (Radical SR8 Evo), Călin Manițiu (Subaru Impreza) și Octavian Ciovică (Radical SR8). Fost deținător al recordului de timp pe traseul de la Reșița, Silviu Dumitrescu este și el prezent în acest weekend la manșa unui prototip Osella PA2000 EVO.

În absența câștigătorilor din ultimele două ediții, bulgarul Stoyan Stoev și Emil Nestor, lupta pentru prima poziție se anunță una acerbă. Pe lângă piloții enumerați mai sus, care toți au în plan o clasare în top, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), câștigător în 2019 și 2020 la Categoria I, va concura și la această ediție de la Reșița.

În campionat își face revenirea și bulgarul Lyuben Kamenov pe un Mitsubishi Lancer Evo. Tot de la Sud de Dunăre vine și Pavel Georgiev Shenkov cu un model VAZ 2107.

Pe locul 2 în clasamentul general al Categoriei I, Costel Cășuneanu își dorește o nouă clasare în top și la Reșița, care să îl ajute în lupta cu Octavian Ciovică pentru fotoliul de lider.

În campionatul dedicat automobilelor istorice s-au înscris 6 piloți, printre care și liderul de la I2, Mihai Barbu Alexandrescu. Etapa de la Reșița va avea și un model electric în competiție, Mini Cooper SE, pilotat de Dominic Marcu.

Din cei 72 de piloți care se vor duela în Valea Domanului, 27 sunt înscriși în cea de-a șasea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și de antrenamente cronometrate, care vor putea fi urmărite în direct atât pe social media, cât și pe Look Sport, iar duminică de la ora 13:00 vor avea loc cele două manșe de concurs, de asemenea transmise atât în social media, cât și pe Look Sport.