Audi România susține ultima etapă a Campionatului de Viteză în Coastă, ce va avea loc la Brașov în perioada 9 – 10 octombrie, sub egida FRAS. Astfel, Trofeul Audi Brașov 2021 va încheia un sezon spectaculos, lupta pentru clasamentul anual urmând a se concretiza pe Drumul Poienii.

“Acest parteneriat este o onoare pentru noi, Audi fiind una dintre cele mai prestigioase companii din lume. Audi are o experiență vastă în cursele de mașini și cu o prezență pregnantă în raliuri, competiții de circuit și de viteză în coastă. Sunt sigur că etapa de la Brașov va avea o imagine foarte bună, Audi fiind un puternic motor pentru competiție”, a declarat Mihai Leu, director de imagine AMC Racing.

Audi se poziționează ca fiind probabil cel mai sportiv producător din segmentul premium și are o bază perfectă pentru a face acest lucru: motorsportul. Sportivitatea, tehnologia avansată și designul emotiv stau la baza succesului mărcii Audi. ADN-ul mărcii își are originea în curse, din 1980 în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde Quattro a setat noi standarde.

“Marca Audi este și a fost tot timpul definită și motivată de dorința de inovație. De la modelul Quattro, care a făcut ravagii atât în lumea raliurilor, cât și în cea a curselor de circuit, la prototipurile sportive care s-au făcut remarcate în categoria motorsport, până la modelele cu tehnologie TDI, care au suținut, prin schimbare de paradigma, sloganul mărcii – Vorsprung durch Technik.”, a declarat Cristian Milea, brand manager Audi România.

“Astfel, noul concept al modelului R10 TDI a fost prima mașină sport cu motor diesel care s-a plasat pe locul 1 la legendara 24 Hours of Le Mans, urmând ca în 2012, Audi R18 e-tron Quattro să fie prima mașină hibrid care câștigă aceeași cursă renumită. Audi continuă în mod sistematic electrificarea programului de motorsport început în 2012 în cursele de anduranță, fiind primul producător german de mașini care a concurat în seria de curse complet electrică din Formula E în sezonul 2017/2018. Marca Audi a urmărit, încă de la bun început, să depășească limitele fiecărei perioade, având curajul să introducă concepte noi în mașinile de raliu, remarcându-se astfel prin tehnologia avansată și viziunea futuristă care definesc brand-ul cu desăvârșire.”, a mai spus Cristian Milea..

Organizată încă din 2016 de către clubul sportiv AMC Racing, etapa de viteză în coastă a devenit un simbol pentru Brașov. Competiția, cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin proiectul Sport Pentru Toți, va aduce la start piloți de renume, atât din campionatele naționalw, cât și din străinătate.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată manșelor de recunoașteri și antrenamentelor cronometrate, lupta pentru podium urmând a se disputa duminică.

Mai multe informații despre eveniment vor fi afișate pe pagina de Facebook Trofeul Audi Brașov 2021 (@trofeulaudibrasov).