Lucien Hora are deja 6 titluri de campion național absolut la viteză în coastă și speră la al 8-lea la revenirea în competiții după 4 ani de pauză. Sursă foto: Balazs Attila

Lucien Hora și Mihai Leu conduc cele două categorii ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop după desfășurarea primelor patru etape ale sezonului.

Pe locul secund în etapa de la Reșița, Lucien Hora (Lola B99/50) a obținut maximum de puncte (25) deoarece ocupantul primului loc, bulgarul Stefan Stoev, a concurat cu licență one event, astfel că nu punctează în clasament.

Astfel, Hora, de 6 ori campion național absolut la viteză în coastă, are un total de 83 de puncte strânse în 4 etape, cu 7 mai multe decât principalul său contracandidat, Emil Nestor (Norma M20 FC), și este lider în Categoria II, dedicată mașinilor de competiție, a sezonului 2019. Podiumul provizoriu este împărțit de Costi Stratnic (Dacia STTC), abandon în weekend, și Dani Oțil (Radical SR4), ambii cu câte 37 de puncte.

Emil Nestor este principalul contracandidat la titlu al lui Lucien Hora. Sursă foto: Balazs Attila

Învingător la Poiana Brașov și cu un nou record de timp stabilit pe traseul de la Reșița chiar în recunoașteri, Silviu Dumitrescu (Osella) este pe 5, cu 35 de puncte, după ce a fost nevoit să abandoneze în prima manșă de concurs din cauze unei ieșiri în decor.

Mihai Leu se îndreaptă spre primul său titlu la viteză în coastă, la 16 ani după ce a reușit o performanță similară la raliuri. Sursă foto: Balazs Attila

La Categoria I, cea dedicată mașinilor de producție, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) a bifat a treia victorie din patru posibile și este lider autoritar în clasament. Fostul campion la raliuri are 93 de puncte, iar următorul clasat, Călin Manițiu (Subaru Impreza), a strâns 52.5 puncte. Al treilea în clasament este Eduard Cozma (Audi R8 GT), cu 50 de puncte. În Top 10 se mai află Octavian Ciovică (38), Alexandru Mitroi (33), Alexandru Pițigoi (25), Florin Voicu (22.25), Ciprian Ciobotaru (18), George Crețu (18) și Istvan Soos (16).

În topul echipelor, CB Rally Vest își consolidează fotoliul de lider, cu 241 de puncte, urmată de Rally Dream Team cu 157.5 și de Auto Speed Team cu 87 de puncte.

Clasamentele Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 sunt disponibile aici.

A cincea etapă a sezonului 2019 va avea loc în perioada 20-21 iulie la Sinaia.