Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au o primă parte de sezon excelentă, cu 5 clasări pe podiumul general.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au obținut locul secund în cea de-a 39-a ediție a Sliven Rally, etapă din cadrul Campionatului Național al Bulgariei și a Balkan Rally Trophy.

La numai o săptămână după Raliul Moldovei Bacău, acolo unde au reușit un loc 3 la general, cei doi au urcat pe podium și în țara vecină. Echipajul tricolor, care s-a aflat la bordul unei Skoda Fabia R5, a încheiat la 1:06.7 în spatele câștigătorilor, bulgarii Miroslav Angelov și Georg Gadzhev, aflați la start tot cu același model de Skoda.

A fost al doilea an când Gîrtofan concurează la Sliven Rally, după ce, în 2017, tot cu Tudor Mârza în dreapta, a fost al treilea. În urmă cu numai o lună, echipajul de la ProRally Team Brașov obținea locul 3 în Raliul Bulgariei.

De altfel, în acest an, Gîrtofan a reușit să urce pe podium la toate cele 5 etape oficiale la care a concurat, 3 în România și două în Bulgaria. Pe plan intern, dublul campion național absolut este pe locul 3, cu 86,2 puncte, fiind depășit doar de Vali Porcișteanu (99p) și Simone Tempestini (89.8p).

Cristiana Oprea și Diana Hațegan și-au făcut încălzirea pentru Raliul Harghitei, care va avea loc în mai puțin de două săptămâni.

Tot în weekend și tot la Sliven Rally a luat startul și singurul echipaj exclusiv feminin, format din Cristiana Oprea și Diana Hațegen. Pe o Dacia Sandero, acestea au terminat pe locul 22 la general.

La Mikołajki, în cadrul celei de-a 76-a ediții a Raliului Poloniei, rundă din calendarul European Rally Championship (ERC), Alina Bianca Pop, dublă campioană națională în 2018 în Campionatul Național de Raliuri Dunlop alături de Florin Tincescu, i-a fost copilot italianului Andrea Nucita.

Cei doi au concurat pe un Abarth 124 Rally GT și au terminat pe podium în divizia a doua a ERC și pe 26 la general. Sportiva din Cluj Napoca este pe locul 4 la general în topul copiloților din cadrul diviziei a doua din European Rally Championship după 4 etape în condițiile a luat startul la numai două dintre ele.