Cel mai bine clasați piloți din Campionatul Național de Viteză în Coastă și-au anunțat prezența și la a cincea etapă din 2021, Trofeul Sinaia, care marchează startul celei de-a doua jumătăți a sezonului. Competiția din orașul regal se întoarce în calendar după o pauză de un an.

Un total de 62 de concurenți se vor întrece în acest weekend la a 12-a ediție a Trofeului Sinaia, care se va desfășura pe un traseu lung de 3,015 kilometri.

Primii cinci clasați de la Categoria II, toți cu speranțe la titlu în acest an, Octavian Ciovică (67 de puncte), Costel Cășuneanu (55), Silviu Dumitrescu (43), Alex Mirea (43) și Emil Ghinea (38) vor fi cu toții la startul acestei etape. Deși imediat după finișul etapei trecute, de la Reșița, motorul mașinii sale de concurs a cedat, Ghinea a făcut minuni și va concura tot pe modelul Norma M20F.

Cu o victorie și un loc doi în ultimele două etape, Alex Mirea nu va mai pilota prototipul Radical SR 8 Evo, ci un Radical SR1. Noutatea de la Grupa CN/E2-SC este sosirea lui Dragoș Savloschi pe Radical Prosport Evo, cu care a mai avut o încercare de a concura și în prima etapă, la Cheile Grădiștei.

La Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Călin Manițiu (Subaru Impreza), Dudu Senchea (Mitsubishi Lancer Evo 8) și Ciprian Ciubotaru (Mitsubishi Lancer Evo 7), aflați în această ordine în clasament, sunt confirmați pentru Sinaia. Cu 3 victorii din 4, Leu este lider autoritar al categoriei unde și-a adjudecat titlul în ultimii doi ani. Acesta are 77 de puncte, fiind urmat de Manițiu (58), în timp ce Senchea și Ciubotaru au câte 37. Pe un Porsche 911 GT3 Cup, Alexandru Pițigoi revine după o absență de o etapă.

La ediția de acum doi ani, cel mai bun timp dintre cei care vor pilota și în acest weekend la Sinaia a fost înregistrat de Silviu Dumitrescu, cu același monopost Osella PA21/E2. Atunci, timpul acestui la finalul celor puțin peste 3 kilometri a fost de 1:52,349. La Categoria I, cea dedicată mașinilor fără modificări, singurul care a coborât sub ștacheta celor două minute a fost Leu, tot cu Ferrari 458 Challenge, acesta fiind cronometrat cu 1:56,926.

Divizia dedicată mașinilor istorice va aduna la start un total de 10 piloți, de unde nu va lipsi liderul Marius Băltățeanu (Toyota Celica). De asemenea, șase piloți vor concura în cadrul proiectului Dacia Revival.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Sâmbătă, între 8:30 și 13:00 vor avea loc trei manșe de recunoașteri, după care de la 14:30 și până la 17:30 se vor desfășura manșele de antrenamente cronometrate, care vor decide ordinea de start. Duminică dimineață sunt programate din nou recunoașteri, iar de la ora 13:30 vor începe manșele de concurs, transmise în direct atât pe social media FRAS, cât și pe canalele Look Sport.