Etapa a II-a din cadrul Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, va avea loc pe 6-8 august, la Romexpo, unde sunt așteptate la start zeci de concurente curajoase, care vor demonstra, încă o dată, că femeile au un cuvânt de spus când vine vorba de mașini. 

Participi cu mașina personală, însă locurile sunt limitate!

Orice pasionată care vrea să își ia doza de libertate și adrenalină la volan, într-un cadru organizat și sigur, se poate înscrie în concurs până pe 28 iulie, pe site-ul oficial Women Rally.

Participarea se face cu mașina personală, nefiind necesare experiența anterioară în competițiile auto sau echipamente specializate, casca de protecție și cagula fiind asigurate de către organizatori.

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească concurentele este să posede permis de conducere de minimum 2 ani.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service este modul ideal prin care femeile  își pot îmbunătăți îndemânarea la volan, îmbinând spiritul competiției cu momente de socializare și relaxare într-o comunitate prietenoasă, dornică de provocări. Este un prim pas accesibil în lumea motorsportului, unde participantele beneficiază de îndrumarea ambasadoarelor Women Rally, sportive cu experiență în competițiile de profil.

La ce să se aștepte participantele de la Women Rally Bucureşti

Așadar, pentru al doilea an la rând, sigurul campionat național de automobilism dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor revine în Capitală, de data aceasta concursul urmând a se desfășura pe un traseu nou, amenajat la Romexpo. Trofeul Enel X va începe vineri după-amiază (6 august) cu un briefing, astfel concurentele care se află la prima participare vor afla tot ce trebuie să știe pentru a se putea bucura în siguranță de prima lor competiție cronometrată ca pilot.

Concursul se va desfășura sâmbătă (7 august) și va consta în parcurgerea cât mai rapidă a două manșe de concurs. Concurentele vor fi împărțite în trei clase în funcție de capacitatea cilindrică a motorului și pot avea în dreapta o prietenă în rol de copilot. Vehiculelor electrice le este dedicată clasa 4, powered by George. Primul banking inteligent. Inovaṭie BCR, promovând astfel importanṭa unor alegeri sustenabile către un viitor mai verde.

De la start nu vor lipsi nici mașinile modificate și tinerele fete pilot care concurează în alte campionate organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, care vor puncta într-o clasă separată. Women Rally este încă o demonstrație a versatilității și incluziunii sportului cu motor, unde fiecare își poate găsi locul, indiferent de mașina cu care concurează sau nivelul de experienṭă. În primul rând, femeile concurează cu ele însele, pentru a-și îmbunătăți timpul obținut în prima manșă şi pentru a se autoevalua sub presiunea competiției.

Seara de sâmbătă va fi dedicată celebrării noilor prietenii și a tenacității participantelor, în cadrul unui dineu oficial care va găzdui și festivitatea de premiere. Cele mai rapide trei concurente vor urca pe podiumul fiecărui clasament, unde le vor fi acordate trofee și diferite surprize din partea partenerilor evenimentului.

Începând cu 2018, de la etapa inaugurală organizată de Centenar, Women Rally schimbă mentalități și încurajează femeile să fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, “al bărbaților”. Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally, a decis să schimbe această preconcepție și să construiască un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar că își iau doza de adrenalină în siguranță, pe un traseu special amenajat și securizat, ci își și îmbunătățesc aptitudinile la volan, învață noțiuni de conducere defensivă și promovează astfel responsabilitatea în trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.