Campionul național en-titre de la Super Rally, Jerome France, își face debutul la Viteză în Coastă, la finalul acestei săptămâni, cu ocazia Trofeului Valea Uzului, competiție cu coeficient 1, a 5-a etapă a sezonului. Un total de 37 de piloți s-au înscris la competiția ajunsă la ediția a treia.

Printre numele importante care se vor duela pe traseul din Valea Uzului se numără și Emil Ghinea, câștigătorul rundelor de la Rânca și Reșița, dar și Octavian Ciovică, liderul actual al diviziei monoposturilor și prototipurilor din Campionatul Național de Viteză în Coastă (coeficient 2). De altfel, pilotul brașovean este câștigătorul en-titre al cursei, anul trecut învingându-l chiar pe Ghinea, cu o diferență de 4 secunde.

În aceste condiții, France anunță că vrea să își testeze prototipul NOVA NP03, urmând să fie, de asemenea, prezent și la etapa de la Baia Mare: „Nu merg cu un obiectiv în clasament, dar merg să văd ce poate mașina de concurs”, a spus francezul, care este lider autoritar și în acest sezon de Super Rally.

Etapa va aduce la start nu mai puțin de trei reprezentante feminine, Alexandra Teslovan (Renault Twingo), Silvia Saraholu (Renault Megane Coupe) și Adriana Stoica (Dacia Logan), toate urmând să se dueleze la Grupa 7.

Totodată, piloți cu experiență, precum Alexandru Krepelka, Florin Durche sau Andrei Mitrașcă, promit spectacol, chiar dacă etapa face parte cadrul diviziei a doua.

Competiția se va desfășura vineri și sâmbătă, cu două manșe de recunoașteri în prima zi, începând cu ora 17:30, urmând ca cele două urcări de concurs să se desfășoare sâmbătă, de la ora 14:00.

Lista de înscrieri este disponibilă aici.

Regulamentul particular este disponibil aici.