Miklos Laszlo este la prima victorie din carieră.

Mureşeanul Mikloş Laszlo s-a impus în cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de Drift, care a avut loc în weekend pe traseu montan, la o altitudine de 1.500 de metri pe TransRarău, după o finală cu liderul sezonului, Radu Evl Santos Moise.

După ce anul trecut a câştigat calificările, dar s-a oprit în Top 4, Laszlo nu a mai ratat victoria la ediţia din acest an, la care au fost prezenţi peste 5.000 de spectatori. Al şaselea în calificări, acesta a avut un parcurs fără greşeală până în marea finală, trecând de Gabi Imre jr, Bogdan Pădurariu şi ucraineanul Ernesto Asaturov.

În battle-ul decisiv cu trofeul pe masă, Mikloş a avut nevoie de o nouă tură în faţa lui Radu Moise, învingătorul etapei inaugurale. Chiar dacă nu s-a impus în finală, Moise este lider autoritar al etapei, cu 206 puncte, fiind cu peste 70 de puncte înaintea lui Laszlo, al doilea clasat în acest moment după primele două runde, care a strâns 135. Pe 3 la general se află Sorin Ene, cu 115 puncte.

Podiumul etapei de pe TransRarău a fost completat de ucraineanul Asaturov, care l-a învins în finala mică pe favoritul local Răzvan Frăţianu.

Roglinov a bifat două victorii din două la Semi Pro în acest debut de sezon.

La Clasa Semi Pro victoria i-a revenit bulgarului Dragomir Roglinov, învingător în battle-ul final contra lui Constantin Iacob. Al treilea s-a clasat Daniel Albu după o victorie în faţa lui Tudor Abuziloae.

În clasamentul general de la Semi Pro, după primele două etape, domină bulgarul Dragomir Roglinov, cu două victorii din două și un total de 211 puncte, urmat de Abuziloae, cu 151 de puncte, și Alice Ene, cu 150.

A treia etapă a sezonului va avea loc pe 26-27 august pe circuitul Rabocsring din Mariapocs în cadrul unui eveniment comun cu omologii din Ungaria. Până atunci, fanii driftului vor avea ocazia să urmărească Rodrift Games by the Sea în perioada 23-24 iulie la Constanţa.