Nestor a bifat 3 din 3 în acest sezon. Sursă foto: rallyart/Flavius Croitoriu

Maramureșul reintră în calendarul automobilistic sportiv cum nu se poate mai spectaculos. În weekend, Campionatul Național de Viteză în Coastă Total își poate decide campionii la cele două categorii. Mihai Leu și Emil Nestor își pot asigura trofeele cu două etape înainte de final.

Un total de 51 de concurenți vor lua startul la Trofeul Gutâi powered by Total, pe traseul amenajat pe drumul național DN18 (Pasul Gutâi), cel care leagă municipiul Baia Mare de Maramureșul istoric. Cu un total de 5,2 kilometri și nu mai puțin de șase ace de păr pe durata unui singur minut, traseul este unul spectaculos și așteptat de fanii motorsportului. De altfel, manșele de concurs vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a FRAS, dar și pe tv, prin intermediul SportExtra.

Cu 3 victorii din 3 până acum, Emil Nestor va deveni, în premieră, campion național, dacă se va impune în Pasul Gutâi. Cu a sa Norma M20FC, pilotul bucureștean a bifat și record de traseu în primele trei runde și a anunțat că este gata să îl stabilească și în Maramureș.

Lista completă de înscrieri este aici.

Concurența la această categorie va fi însă una intensă deoarece pe lista de înscrieri se află și Stefan Stoev (Silver Car EF10), Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), Emil Ghinea (Norma M20F) și Octavian Ciovică (Radical SR8). Deși sunt la o altă grupă, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer) și Costi Stratnic (Dacia STTC) vin și ei cu gânduri mari la etapa din nordul țării.

Traseul din Pasul Gutâi e unul spectaculos.

La Categoria I, Mihai Leu își poate asigura pentru al doilea an consecutiv titlul. La bordul unui Ferrari 458 Challenge, campionul național en-titre va trebui să se impună și de această dată în fața lui Alex Mirea și Alin George Luca pentru a fi sigur că va urca pe prima treaptă a podiumului la Gala Campionilor FRAS.

Și divizia dedicată istoricelor are parte de o listă consistentă de înscrieri, cu nu mai puțin de 9 concurenți. Dan Nirișteanu, Adrian Voicu Nicolae, Mihai Alexandrescu și Valentin Nemțanu vor concura în cadrul Dacia Revival.

Duminică, de la ora 14:30, va avea loc prima manșă de concurs, transmisă în direct.