Winter Rally Covasna 2022 se apropie de startul oficial, iar în acest an mai mult de jumătate dintre echipajele înscrise sunt din afara României. Evenimentul, care anul trecut a făcut parte din calendarul CNR Betano, se va desfășura tot în jurul localității Comandău din Covasna și va avea o lungime de aproximativ 94 de kilometri.

Deja o tradiție pentru piloții de raliuri să înceapă sezonul pe zăpadă, Winter Rally Covasna va avea surprize și la cea de-a 15-a ediție. Un total de 38 de echipaje vor concura pe cele 8 probe speciale programate în cele două zile, iar dintre acestea, 21 sunt din Ungaria, Bulgaria, Franța și Argentina.

Pilotul argentinian Paulo Soria, cunoscut după ce anul trecut a participat în ERC și l-a avut la o cursă copilot pe Sergiu Itu, își va face debutul în România pe un model Peugeot 208 R2. De asemenea, francezul Maxime Vilmote, un obișnuit al curselor pe zăpadă din Covasna, se întoarce de această dată din postura de copilot pentru conaționalul său Philippe Baudinière pe Subaru Impreza.

Pe locul 7 în CNR Betano 2021, Cristian Dolofan revine pe zăpada din Covasna după ce în 2019 a fost prezent pe probe din postura de forlighter. Și de această dată pilotul piteștean va concura pe modelul Mitsubishi Lancer Evo 9. Nu va lipsi nici colegul său de la DTO Rally, Bogdan Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX).

De asemenea, campionul la Două Roți Motrice din 2021, Mihai Manole, și-a anunțat prezența cu un Renault Clio. Copiloții lui Bogdan Marișca vor face echipaj și la ediția din acest an, cu Borbely Karoly pilot și Sebastian Itu în dreapta, iar dublul campion național va fi pe probe ca de fiecare dată pentru a-i susține.

Pentru bulgarul Georgi Geradzhiev jr a devenit deja o tradiție să concureze la acest eveniment și va pilota modelul Ford Fiesta R2 cu care anul trecut a încheiat pe locul 7 la general și pe prima poziție la RC4. Tot din Bulgaria vor mai fi prezenți Nikola Mishev (Peugeot 208 R4), Georgi Yankov (Mitsubishi Lancer) și Juliyan Telijski (Mitsubishi Lancer).

Echipajele din Ungaria vin în număr mare la Winter Rally Covasna, iar din cele 15, nu mai puțin de 11 vor concura la Clasa 12, în special cu modele Lada. Zsolt Gyuriczky va fi pentru a patra oară în România, în timp ce György Kovács ia startul pentru a treia oară în Covasna.

Winter Rally Covasna 2022 va începe vineri, 4 februarie, cu recunoașterile și shakedown, iar sâmbătă și duminică vor avea loc cele 8 probe speciale, câte 4 pentru fiecare zi.