Start Festiv – (de la stânga la dreapta) Beatrice Mercado, Alina Dumitru Laura Savu și Ana Maria Brânză,

Fosta campioană olimpică la judo Alina Dumitru a fost protagonista etapei inaugurale din cadrul CN Women Rally, aceasta reușind să urce de 4 ori pe podium la etapa de la București.

În weekendul care a trecut, Bucureștiul a fost gazda primei etape din Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR. Peste 50 de concurente din 15 județe ale țării au fost prezente la competiția automobilistică dedicată doamnelor și domnișoarelor, într-un concept unic care îmbină competiția cu momente de relaxare și socializare.

Evenimentul a început vineri după-amiază la Palatul Parlamentului cu un scurt briefing, urmat de Startul Festiv, desfășurat în Piața Constituției, oficiat de ambasadoarea evenimentului, Ana Maria Brânză, una din cele mai bune spadasine din lume.

“Le felicit pe toate participantele! Să vezi la startul cursei peste 50 de echipaje înscrise nu este deloc puțin! Mă bucur să văd că aceste doamne curajoase, pe lângă muncă, familie și alte atribuții, își găsesc timp să își întrețină și pasiunea pentru mașini. Felicitări, Laura Savu & echipa pentru organizarea de excepție! Nu pot promite că pe viitor voi urca în mașina de raliu, dar promit să rămân alături de acest fenomen care începe să prindă rădăcini în România”, a declarat fosta campioană mondială și campioană olimpică la echipe, Ana-Maria Brânză.

Etapa de la București a continuat în dimineața zilei de sâmbătă, când emoțiile și adrenalina s-au simțit, din plin, pe traseul de concurs amenajat la Arena Națională. Tot aici, partenerii etapei au amenajat o zonă amplă de relaxare, cu băuturi răcoritoare și activități diverse, păstrând astfel structura care a făcut din evenimentele Women Rally cele mai îndrăgite ocazii de socializare pentru comunitatea pasionatelor de mașini. Enel X Way, partenerul principal al etapei de la București, a amenajat o zonă cu stații de încărcare mobile, care au stat la dispoziția concurentelor din clasa 4, clasă dedicată mașinilor electrice și susținută de George, Inovație BCR, primul banking inteligent. Cele două manșe de concurs s-au desfășurat în intervalul 10:00-17:00, iar cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au urcat pe podium, la festivitatea de premiere care a avut loc seara, la Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz.

Etapa de la București a surprins și cu prezența unicei campioane olimpice la judo a României, Alina Alexandra Dumitru, în calitate de concurentă la Women Rally, prezentă, de acestă dată, cu maşina personală. După ce a urcat pe cele mai înalte podiumuri din lume la judo, Alina a acceptat provocarea vitezei și a reușit un rezultat excepțional: prezența pe 4 podiumuri!

„Am retrăit și simțit emoțiile momentelor mele frumoase din cariera mea de sportivă. Îmi place să conduc, iar spiritul de sportiv, de campion, clar nu lipsește și de aceea am ajuns din nou pe podium. Asta mi-am dorit și se pare că mi-am și împlinit visul. Urmează etapa de la Timișoara!”, a afirmat Alina Alexandra Dumitru.

După ce anul trecut Elisabeta Lipă a fost prezentă la Startul Festiv din Piața Constituṭiei, anul acesta a acceptat invitația de a face un tur demonstrativ, în calitate de ambasador Women Rally, pe o mașină pusă la dispoziție de către organizatori, purtând însemnele celor 6 olimpiade la care a luat parte.

M-am bucurat să fiu, din nou, alături de atât de multe femei pasionate de condus şi de sport. Eu șofez de plăcere. Prima dată a fost de nevoie, pentru că, mergând în cantonamente, ai nevoie de mașină, aceasta nemaifiind un lux, ci o necesitate. Dar pasiunea pentru șofat am avut-o dintotdeauna. Îmi place să conduc sportiv, a spus și Elisabeta Lipă, fost Ministru al Sportului, cea mai titrată campioană olimpică și mondială la canotaj, în prezent președinta Federației Române de Canotaj.

Alături de ele, și alte nume importante ale sportului românesc au decis să dea curs invitației la adrenalină, în calitate de ambasadoare și s-au declarat extrem de surprinse de comunitatea femeilor pasionate de motorsport.

„Cu mare bucurie am primit invitaṭia de a participa la acest eveniment unic şi provocator dedicat femeilor pasionate de motorsport. Am fost impresionată de nivelul de organizare și de profesionalismul cu care s-a gestionat fiecare aspect al evenimentului – atmosfera fiind una plină de energie și entuziasm – iar întâlnirea cu celelalte participante a fost inspirațională. În concluzie, Women Rally a fost o experienṭă memorabilă, voi păstra întotdeauna amintirea acestui eveniment”, a fost de părere Otilia Bădescu, multiplă medaliată la tenis de masă.

La rândul său, fosta mare atletă Monica Iagăr a declarat: „Women Rally Bosch Car Service 2023 a fost pentru mine o experiență magică. Concurentele din sportul la volan sunt femei cu caractere puternice, luptătoare și, prin organizarea acestor etape de raliu feminin, se aduce un aport substanțial sportului feminin. Pe mine sportul m-a format și voi da sportului înapoi tot ceea ce pot. Mulțumesc frumos! Succes în etapele viitoare!”.

Clasamentele primei etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR:

 Clasament general (1 – 3+)
Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback
Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300
Locul 3: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

 Clasa 1
Locul 1: Cristiana Danci, Seat Leon
Locul 2: Georgeta Turean, Renault Twingo
Locul 3: Mădălina Vasiloiu, Citroen DS3

 Clasa 2
Locul 1: Francisca Radu, Mazda 3
Locul 2: Cătălina Diac, Ford Fiesta ST
Locul 3: Gabriela Porumboiu, Mazda CX3

 Clasa 3
Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback
Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper
Locul 3: Luiza Viezure, Ford

 Clasa 3+
Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300
Locul 2: Ruth Șaramet, BMW 320D
Locul 3: Diana Safciu, Audi Q5

 Clasa 4
Locul 1: Cornelia Pleșoianu, BMW i3
Locul 2: Ela Atanasiu, BMW i3
Locul 3: Giulia Andreea Tănase, BMW i3

 Clasa 5
Locul 1: Sabina Ghiormescu, Renault Megane 3 RS
Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan
Locul 3: Măriuca Tănasie, Mini Cooper S

 Clasament FWD
Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper
Locul 2: Luiza Viezure, Ford
Locul 3: Roxana Armeana, Alfa Romeo Giulietta

 Clasament RWD
Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300
Locul 2: Andreea Negru, BMW 118i M
Locul 3: Ionella Georgiana Postelnicu, Mercedes Benz C180

 Clasa 1 Debutante
Locul 1: Bianca-Gabriela Ciolpan, Citroen C2
Locul 2: Florentina Berlan, Hyundai I10
Locul 3: Hanny Bratu, Seat Ibiza

 Clasa 3 Debutante
Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper
Locul 2: Luiza Viezure, Ford
Locul 3: Adelina Marina Frătean, Volkswagen Golf

 Clasa 3+ Debutante
Locul 1: Diana Safciu, Audi Q5
Locul 2: Andrada Ioana Popa, BMW X6
Locul 3: Florentina Iuliana Cedică, Audi TT

Fondurile obṭinute în cadrul licitaṭiei produselor  oferite de către partenerii evenimentului au fost direcṭionate, şi în acest an, către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport – unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.  

 Informațiile complete legate de următoarele etape Women Rally sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023, este susținut de către Bosch Car Service.

Prima etapă de la București (12-13 mai 2023) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, a fost susținută de către Enel X Way. Clasa de mașini electrice a fost susținută George, inovaṭie BCR.

Partenerii gold: Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz, Castrol România, Parsa Beauty, Herbalife, Hotel Melodia, Kiss FM.
Parteneri silver: Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, A24, Antreprenoare.ro, Postelnicu Aestetic Clinic.
Parteneri: Primăria Capitalei, Compania Municipală de Parking.
Parteneri media: RallyMax, Autorally, Ziarul News, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Revista Născut pentru Sport, Bunzac Media, Fabian Robert Photography.
Parteneri print: PMA Invest.

 Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.