Ioana Berindei a câștigat primele 2 etape din C.N. Women Rally

În weekend-ul trecut, Timișoara a fost gazda eleganței și adrenalinei, cu ocazia celei dea doua etape a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Casa Auto Timișoara, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroase sportive, în cele din urmă Ioana Berindei a reușit să se impună în clasamentul general, având cel mai bun timp.

Desfășurat sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv, acest eveniment a testat abilitățile participantelor din toată țara, pe un traseu special gândit și desfășurat la Shopping City Timișoara.

Evenimentul a debutat vineri, 16 iunie, cu briefing-ul premergător cursei. După acest prim pas, concurentele au mers în Piața Iancu Huniade pentru a lua startul festiv, de sub steagul fluturat de invitații speciali de la eveniment, Simona Amânar Tabără, multiplă campioană olimpică şi mondială la gimnastică, și domnul viceprimar Cosmin Tabără. La Startul Festiv, toți cei prezenți au avut parte și de un moment surpriză gândit de scrimerii de la CSU Poli Timișoara, care au făcut o demonstrație spectaculoasă de scrimă (arma floretă), pe muzică, iar apoi au dat startul primelor 10 maşini, atingându-le cu arma, ca un gest simbolic de înnobilare.

Simona Amânar Tabără, cea care le-a încurajat în acest an pe concurente din poziția de ambasador și copilot pe una dintre mașinile oficiale puse la dispoziție de către Casa Auto Timişoara, a declarat că s-a simțit extrem de bine în compania iubitoarelor de adrenalină și că se simte motivată să facă și ea pe viitor pasul prin poarta de start în calitate de concurentă: „Poate o să fac și eu la rândul meu o surpriză, deoarece acesta este un eveniment frumos. Consider că este bine că se organizează astfel de competiții, pentru că și noi femeile putem demonstra că suntem bune la volan.”

Ziua de sâmbătă a fost rezervată emoțiilor celor două manșe de concurs, care au fost sporite și de prezența ploii, impediment trecut cu bine de către toate concurentele, așa cum chiar campioana olimpică la judo, Alina Alexandra Dumitru, a confirmat: „Am avut plăcerea să retrăiesc și la Timișoara momentele de la București, este o atmosferă foarte frumoasă aici însă emoțiile sunt în continuare prezente. 

Fericită după finalul etapei, Alina Dumitru a continuat: De altfel, vorbim despre o competiție și este normal să te însoțească emoțiile, deoarece odată ce ai fost campion, tot acolo o să îți dorești să ajungi. Astfel, îți vei lua cu siguranță toate măsurile ca să mergi în acea direcție. La fel am procedat și eu, am deja pe cineva care mă ajută și mă susține constant pentru a putea obține rezultatele dorite.”

Nou venită în familia Women Rally a fost în această etapă și campioana la fitness Mădălina Stanca, căreia rolul de ambasadoare i-a oferit o provocare pe care a acceptat-o cu mare drag: „Am acceptat invitația cu brațele deschise, deoarece mie chiar îmi place să conduc, așadar am văzut-o ca pe o oportunitate. Am dat totul deoarece știam că pot să demonstrez și aici.”

După succesul cu care s-a încheiat cursa de anul trecut de la Timișoara, în care ambele manșe s-au desfășurat pe ploaie, pe un traseu inundat, care a pus la încercare atât concurentele cât și organizatorii, provocările acestei etape au fost mult mai ușor de gestionat de către toți cei implicați.

Laura Savu, fondatorul Women Rally, a precizat: „Sunt extrem de încântată de numărul mare de participante noi care se alătură comunității Women Rally la startul fiecărei etape, de feedback-ul primit atât din partea concurentelor, cât și din partea partenerilor.” Organizatoarea etapei a mai completat: “Să nu uităm, Women Rally sărbătorește anul acesta, în toamnă, 5 ani de la primul start”. 

Iată cum arată clasamentele celei dea doua etape a Campionatului Women Rally:

Clasament general – cel mai bun timp (clasele 1 – 3+)
Locul 1: Ioana Berindei – Audi A5 Sportback
Locul 2: Alina Alexandra Dumitru – Mini Cooper
Locul 3: Cătălina Diac – Ford Fiesta

Clasa 1 (motoare până la 1600 cmc)
Locul 1: Maria Zăulean – Toyota Yaris
Locul 2: Mădălina Vasiloiu – Citroen DS3
Locul 3: Cristiana Danci – Volkswagen Polo

Clasa 2 (motoare de la 1600 cmc până la 2000 cmc)
Locul 1: Cătălina Diac – Ford Fiesta
Locul 2: Francisca Radu – Mazda 3
Locul 3: Diana Alina Țîrlui – Honda Civic

Clasa 3 (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)
Locul 1: Ioana Berindei – Audi A5 Sportback
Locul 2: Alina Alexandra Dumitru – Mini Cooper
Locul 3: Ana Maria Iordache – Volkswagen Golf 6

Clasa 3+ (motoare peste 3000 cmc)
Locul 1: Anita Luminița Nișu – Mercedes Benz E Coupe
Locul 2: Mara Iosif – Mercedes Benz C300
Locul 3: Adelina Marina Frătean – Audi A3

 Clasa 4 (maşini electrice)
Locul 1: Cornelia Pleșoianu – Hyundai Ioniq
Locul 2: Giulia Andreea Tănase – Hyundai Ioniq
Locul 3: Corina Olivera Marcovici – Hyundai Ioniq

Clasa 5 (maşini modificate)
Locul 1: Sonia Roxana Florescu – Citroen DS 3
Locul 2: Silvia Saraholu – Dacia Logan
Locul 3: Alexandra Dumitru – Renault Twingo RS

Clasa 3 Debutante (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)
Locul 1: Alina Alexandra Dumitru – Mini Cooper
Locul 2: Ina Mărgărit – Mercedes Benz CLA 180
Locul 3: Maria Gabriela Sauciuc – Peugeot 208

Clasa 3+ Debutante (motoare peste 3000 cmc)
Locul 1: Adelina Marina Frătean – Audi A3
Locul 2: Simona Boancă – Mercedes Benz E200
Locul 3: Florentina Iuliana Cedica – Audi TT

Clasament FWD (2 roṭi motrice, tracṭiune faṭă)
Locul 1: Alina Alexandra Dumitru – Mini Cooper
Locul 2: Cătălina Diac – Ford Fiesta
Locul 3: Francisca Radu – Mazda 3

Clasament RWD (2 roṭi motrice, propulsie spate)
Locul 1: Anita Lumința Nișu – Mercedes Benz E Coupe
Locul 2: Mara Iosif – Mercedes Benz C300
Locul 3: Simona Boancă – Mercedes Benz e200

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

 Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023 este susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a 2 a – Timișoara (16-17 iunie 2023) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susținută de către Casa Auto Timişoara, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Shopping City Timişoara, Kiss FM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, Antreprenoare.ro, A24, PMA Invest.

Parteneri: Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, CSU Politehnica Timișoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, Revista Născut pentru Sport, Ziarul News, RallyMax, Autoştiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Fabian Robert Photography, Bunzac Media.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.