În weekendul care urmează, Bucureștiul va găzdui a 2-a etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul PPC Blue, eveniment la care vor fi prezente nume precum Laura Badea, Elisabeta Lipă, Irina Deleanu, Alina Dumitru sau Romaniṭa Iovan.

Cele 50 de maşini înscrise în concurs vor fi prezente la startul festiv vineri, 5 iulie, la ora 19.00, în parcarea din Piaṭa Constituṭiei. Trofeul PPC Blue a atras pe lista de înscrieri concurente din 13 judeṭe, care își vor etala abilitățile la volanul propriilor mașini.

Sâmbătă, 6 iulie, pe circuitul special amenajat de CS Savu Racing şi ACS Women In Motorsport în incinta Arenei Naṭionale, sunt programate cele două manșe de concurs, la ora 10:00,  respectiv 14:00. Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu noțiuni de conducere defensivă.

Celebrarea performanței în sport

În cadrul Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service, pe lângă implementarea noțiunilor de conducere defensivă și practică la nivelul conducătoarelor auto într-un cadru organizat și sigur în care acestea să își poată testa și îmbunătăți abilitățile la volan, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente rutiere, este celebrată şi performanṭa în sport.

Astfel, la startul care va fi dat cu drapelul României de către Laura Badea, campioana olimpică la scrimă, le veṭi putea întâlni, în calitate de ambasadoare Women Rally și pe Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a secolului XX, multiplă campioană olimpică şi mondială, președinte al Agenṭiei Naṭionale pentru Sport, Irina Deleanu, Maestră Emerită a Sportului, preşedinte al Federaṭiei Române de Gimnastică Ritmică, multiplă medaliată la Campionetele Europene şi Mondiale, Romaniṭa Iovan, creatoarea de modă cu o activitate impresionată în domeniu de peste 30 de ani, dar și pe Alina Dumitru, marea campioană olimpică la judo care vine la aceasta etapă din postura de lider al Clasamentului General Women Rally.

Concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una dintre cele 6 clase, constituite conform regulamentului, în funcție de capacitatea motorului și de modificările mașinii. Clasele 1, 2, 3 si 3+ sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic.

Licitație în scop caritabil

Iniṭiată în anul 2020, Clasa 4 este dedicată mașinilor electrice şi este susṭinută şi în acest an de către George, primul banking inteligent din România. Clasa 5 este dedicată mașinilor modificate sau posesoarelor de licență FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally.

Evenimentul se va încheia într-o atmosferă festivă, cu ocazia dineului care va avea loc sâmbătă seara la Autoklass, dealer Mercedes-Benz. Tot atunci se va desfășura și festivitatea de premiere a celor mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului PPC Blue.

În cadrul Dineului oficial va avea loc licitaṭia în scop caritabil și educațional, cu produse oferite de către partenerii evenimentului. Fondurile colectate vor fi direcṭionate către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport, unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

Președintele Asociației Junior Sport, Beatrice Mercado, alături de Alina Dumitru, organizatoarea Laura Savu și fosta scrimeră Ana-Maria Brânză.

Mai multe informații sunt disponibile pe Instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro. Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2024 este susținut de către Bosch Car Service.

Trofeul celei de a doua etape a Campionatului este oferit de către PPC blue. Clasa de mașini electrice este susṭinută de George, primul banking inteligent din România. Parteneri gold: Autoklass, dealer autorizat Mercedes – Benz, Castrol România, Herbalife, Stingătoare Victoria, INA-M Cosmetics, iAM Sport, Teilor și Kiss FM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Florăria Magnolia, Patronatul European al Femeilor de Afaceri, NISSA, PMA Invest, Coca-Cola, A24. Apa oficială a evenimentului: Nazzuro Aqua. Alți parteneri: Primăria Capitalei, Senatul României, Compania Municipală Parking Bucureşti.

Parteneri media: RallyMax, Autorally, Livestream Romania, Autoştiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, FanRally.ro, 24auto.ro, Revista Născut pentru Sport, Transilvania Business. Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Agenṭiei Naṭionale pentru Sport.