În weekend-ul care urmează se va desfășura la Timișoara prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch car Service.

Primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, aduce la start aproape 50 de mașini. Ca şi la ediṭiile precedente, la start se vor alinia concurente din toată ṭara, 16 judeṭe fiind reprezentate pe lista de înscrieri.

Organizatorii şi susṭinătorii campionatului doresc să continue implementarea noțiunilor de conducere defensivă și proactivă la nivelul conducătoarelor auto și să le pună la dispoziție un cadru organizat și sigur, în care acestea să își poată testa și îmbunătăți abilitățile la volan, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente rutiere.

“Campiontul național Women Rally se bucura de o notorietate din ce în ce mai mare în fiecare an, numarul de participante fiind în creștere și în 2022. Echipa noastră de specialiștii își oferă suportul pentru a inspecta atât mașinile concurentelor, cât și ale participanților la eveniment care

doresc să beneficieze de o verificare tehnică gratuită. De asemenea, fiecare concurentă la raliu va beneficia de o asistența rutieră valabilă un an pe teritoriul Romaniei”, a declarat domnul Mircea Bela, director de vânzări Robert Bosch SRL.

Evenimentul păstrează formatul deja consacrat, începând vineri, 27 mai, cu un briefing premergător concursului, unde organizatorii și participantele vor discuta toate detaliile ce țin de regulament și program, pentru ca totul să se desfășoare la cel mai înalt nivel.

Tot vineri, 27 mai 2022, în Piața Iancu Huniade, începând cu ora 18.00, va avea loc premierea laureatelor sezonului competițional 2021, pentru ca, de la ora 19.00, spectatorii vor putea lua parte la Startul Festiv.

Concursul se va desfășura efectiv sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 10:00, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timișoara. Organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât și ace de păr sau șicane unde își vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manșe de concurs în care concurentele vor lua startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă.

Toată acțiunea va putea fi urmărită live pe canalul de YouTube al FRAS.   (https://www.youtube.com/results?search_query=federatia+romana+de+automobilism).

Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una dintre cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare al mașinii. Clasele 1, 2 și 3 sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime și folosind mașinile personale, organizatorii punând la dispoziția concurentelor chiar căști și cagule, necesare pentru ca totul să se desfășoare în siguranță.

Clasa 4 este dedicată mașinilor electrice și aliniază la start șase concurente la prima etapă din acest sezon, fiind susținută ca partener principal de George, primul banking inteligent din România, o inovație BCR.

Clasa 5 este dedicată mașinilor modificate sau posesoarelor de licență FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally.

Ca în fiecare an la Timişoara, maşinile de deschidere vor fi tot din gama Mercedes – Benz, puse la dispoziṭie de către Casa Auto Timișoara.

,,Turăm din nou motoarele pentru al patrulea an consecutiv la Timişoara şi în acest an festiv, când Casa Auto Timişoara împlineşte 25 de ani de comercializare şi servisare auto la cele mai înalte standarde, în vestul ṭării. Am ales să continuăm tradiṭia şi să fim parte a acestui fenomen Women Rally, unde nu este vorba doar despre automobilism, este vorba si despre frumuseṭe, eleganṭă, curaj, prietenie, dovada că doamnele şi domnişoarele pot şi îşi doresc de la an la an sa-şi depaşescă limitele”, a declarat Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timișoara.

Cele mai rapide concurente vor fi rasplătite la Festivitatea de Premiere din cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, la Casa Auto Timișoara.

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului.

Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Etapa I – Timișoara (27-28 mai 2022) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Casa Auto Timişoara, este susținută de către Casa Auto Timişoara, clasa de mașini electrice powered by George şi partenerii gold: Castrol România, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Vittel, Prestige Flame, Brandocracy.

Parteneri: Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea Politehnică Timişoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, West City Radio Timişoara, RallyMax, Autoştiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, FanRally.ro, Fabian Robert Photography, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.