După locul 10 în Portugalia, Tempestini își dorește podiumul în Italia.

Simone Tempestini și Raul Badiu se află în topul clasamentului în etapa Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), care se desfășoară în acest weekend în Sardinia.

Campion național absolut en-titre, Simone Tempestini (Hyundai i20) a început incredibil runda din insula italiană și a încheiat pe 12 la general și pe 2 în WRC 2 în prima probă specială a raliului. Astăzi, la finalul primelor 9 probe și un total de 126,2 kilometri, pilotul clujean, avându-l copilot pe Sergiu Itu, se află pe locul 4.

La general, Tempestini ocupă poziția a 15-a, dintr-un total de 88 de echipaje rămase în cursă. „Am mers foarte bine, iar această zi ne dă încredere că sâmbătă putem continua într-un ritm alert și să continuăm să avansăm în clasamentul”, a declarat Simone, care și un titlu mondial în Junior WRC, cucerit în 2016.

Raul Badiu este încrezător în primul podium din carieră în Junior WRC.

Cel de-al doilea echipaj prezent în etapa din Sardinia, format din Raul Badiu și copilotul Gabriel Lazăr, pe un Ford Fiesta R2, ocupă cea mai bună poziție de până acum din istoria participărilor în Campionatul Mondial. Aceștia sunt pe locul 4 în clasamentul Junior WRC, însă în prima parte a zilei au ocupat în permanență un loc pe podium.

În topul general, dominat de Dani Sordo, Badiu se află pe poziția a 32-a. „Am mers foarte bine, e o experiență excelentă pentru noi, abia așteptăm următoarele probe speciale”, a afirmat și Badiu, triplu campion național anul trecut, în Cupa Suzuki, Clasa 9 și Două Roți Motrice.

Sâmbătă se vor desfășura alte 6 probe speciale, iar duminică sunt programate un total de 4.