Simone Tempestini a reușit o cursă excelentă în Raliul Sardiniei, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), și a adus primul podium pentru România în acest sezon, încheind pe locul 3 la WRC 2.

Avându-l în dreapta pe Sergiu Itu, Simone a avut o evoluție constantă în Sardinia, clasându-se în aproape toate probele speciale în primii 5. Este a treia oară când pilotul clujean obține un loc pe podiumul din cadrul WRC 2 după etapele din Portugalia (2017) și Turcia (2018).

În clasamentul general, Simone, care pilotează un Hyundai i20 R5, a încheiat pe un excelent loc 13, dintr-un total de 88 de echipaje care au luat startul. Dintre acestea, nu mai puțin de 38 au abandonat. Primul loc a fost ocupat de spaniolul Dani Sordo, câștigător in extremis după ce Ott Tanak a avut probleme chiar în Power Stage-ul care a încheiat raliul.

„Sunt bucuros! Sunt bucuros în primul rând fiindcă nu ne-am mai confruntat cu probleme tehnice și am putut să avem un ritm constant bun. Acest rezultat ne dă încredere că vom putea rămâne în top și în celelalte etape rămase din acest sezon”, a spus Tempestini, triplu campion național absolut la raliuri și campion mondial Junior WRC în 2016.

Și cel de-al doilea echipaj românesc prezent în etapa WRC din Sardinia a obținut un rezultat excelent. Aflați la primul lor sezon în Campionatul Mondial, Raul Badiu și copilotul său Gabriel Lazăr, pe un Ford Fiesta R2, au reușit să termine pe locul 4 la Junior WRC și pe poziția a 24-a la general.

Pentru sibian, este cea mai bună clasare din carieră în etapele mondiale. În prima parte a rundei din Sardinia, acesta chiar a fost constant pe podium, iar în trei dintre cele 19 probe speciale s-a clasat pe poziția secundă.

După 3 etape în Junior WRC, Badiu este pe locul 7 în clasament, cu un total de 18 puncte, lider fiind în continuare suedezul Tom Kristensson, cu 62 de puncte.