FOTO: www.ewrc-results.com

Cea de-a 6-a etapă a Campionatului European de Raliuri 2023 (FIA ERC) – Rally di Roma Capitale – se va desfășura în acest weekend, rundă la care vor lua startul numai puțin de 6 echipaje din România.

După absențele din Spania, Letonia și Suedia, echipajul nr 1 al României, Simone Tempestini / Sergiu Sebastian Itu, revine în prim-planul competiției europene. Prin această participare, liderii Campionatului Național de Raliuri Betano 2023 vor bifa cel de-al 3-lea start în cadrul FIA ERC 2023, respectiv, a 5-a prezență, în total, la etapa din Peninsulă. Echipajul din Cluj va avea numărul de concurs 12 și va participa cu o Skoda Fabia Rally2 Evo.

Ocupând poziția secundă în cadrul grupei Junior ERC, după jumătatea sezonului (3 etape), echipajul format din Norbert și Francesca Maior își continuă parcusul excelent din acest sezon european la bordul unui Peugeot 208 Rally4, urmărind un rezultat cel puțin la fel de bun precum cel de la etapa precedentă.

Cu o singură absență în actualul sezon, în Polonia, Bogdan Cuzma revine în Europeanul de Raliuri, de această dată, cu un copilot român, Dorin Pulpea, la bordul Skodei Fabia RS Rally2.

O surpriză este prezența lui Ciprian Lupu, în premieră într-o etapă europeană, alături de Andrei Pintilii, la bordul unui Renault Clio Rally5.

De asemenea, un alt echipaj ce va fi prezent la Rally di Roma Capitale este cel format din Mihai Manole și Marc Banca, la prima lor prezență în FIA ERC 2023.

Ultimul echipaj din România prezent la startul etapei din capitala Italiei este cel format din Cristiana Oprea și Alexia Parteni, la bordul unui Opel Corsa Rally 4.

Lista de start la Rally di Roma Capitale 2023

FRAS le urează mult succes tuturor sportivilor români prezenți la această competiție!