Denisa Resiga are deja un titlu de campioană la Rally2.

Nu mai puțin de 12 doamne și domnișoare au fost prezente în weekend la startul Raliului Argeșului, iar 6 dintre acestea au reușit să urce pe podium la cea de-a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano. În Campionatul Național de Drift, victoria de pe Transilvania Motor Ring, la divizia Semi Pro, i-a revenit unei tinere sportive care va împlini 18 ani în această vară, informează Comisia de Femei din cadrul FRAS.

Astfel, din cele 74 de echipaje care au luat startul la Raliul Argeșului, 12 au avut în componență și prezență feminină. Singurul pilot a fost Mirela Bucovicean, în campionatul dedicat automobilelor istorice și unde s-a clasat pe locul 3 la Categoria I1 și pe locul 2 la clasă. De altfel, Mirela este singura femeie pilot care a concurat până acum la istorice, adunând 11 cupe din 2017 și până în prezent. În urmă cu doi ani a luat startul ca pilot inclusiv la Monter Carlo Historique.

La Nat11, Ioana Stan, în calitate de copilot pentru Dorin Banciu, s-a clasat pe 1, la fel și Denis Resiga în clasamentul general de la Rally2. Sabrina Camarda, tot copilot, a fost pe 1 la Clasa A3 de la Rally 2. Pe podium s-au mai clasat Alina Bianca Pop, cu două locuri 3, și Angela Sautea, pe 3 la Rally 2, clasa A1.

Mirela Bucovicean a fost singura femeie pilot de la Raliul Argeșului.

Au mai fost prezente Francesca Maior, Delia Năstase, Emilia Olteanu, Anamaria Gustoi și Anca Cornea. De asemenea, ca forlighter a participat Patricia Grigorescu, aceasta fiind în dreapta tatălui ei, marele campion George Grigorescu. Delia putea fi în Top 5 la general alături de soțul ei Bogdan Năstase dacă nu abandonau chiar la finalul probei speciale cu numărul 6.

Victorie la drift

Natalia Iocsak (17 ani și 11 luni) a câștigat divizia Semi Pro a primei etape din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend pe Transilvania Motor Ring. Sportiva din Baia Mare a fost cea mai bună și în calificări, acolo unde a obținut cel mai bun punctaj. În battle-uri, tânăra i-a învins pe Florin Ardelean, Gabi Imre jr, Raul Madaras și Eduard Niță. Este prima victorie din carieră. Tot la etapa de drift a concurat Alice Ene, de numai 14 ani, care a ajuns în Top 16.

Natalia Iocsak a câștigat prima ei etapă de drift din carieră.

Participare internațională la raliuri

Pe plan internațional, echipajul format din Cristiana Oprea și Cornel Socariciu (Peugeot 208 R2) a terminat cu bine Rally Sliven, etapă din campionatul balcanic, clasându-se pe locul 5 la ERT2. Cristiana are deja mai multe prezențe internaționale, concurând inclusiv la etapa europeană de la Roma.