Unii dintre cei mai promițători juniori care activează în Campionatul Național de Raliuri Betano au avut parte de o sesiune de teste pe macadam la Harghita, acțiunea fiind susținută de FRAS și de Agenția Națională pentru Sport.

Acțiunea desfășurată weekendul trecut în zona Miercurea Ciuc a reprezentat cel de-al 4-lea eveniment organizat de Comisia de Juniori în acest sezon pentru cei mai promitățori sportivi din motorsportul românesc.

De această dată, sportivii din cadrul Campionatului Național de Raliuri s-au bucurat de două zile în care au îmbinat teoria cu rulajul pe macadam, cele 4 echipaje interacționând cu invitați de marcă. Partea de teorie a debutat în forță cu un invitat special, nimeni altul decât campionul european en titre de raliuri la juniori Norbert Maior, acesta prezentându-le colegilor din experiența sa.

Discursul său s-a bazat pe elemente legate de tehnicile de pilotaj și scrierea notelor la recunoașteri, dar s-a pus accentul și pe dezvoltarea abilităților de reziliență și disciplină atât în viața sportivă, cât și în anevoioasa activitate de identificare a sponsorilor.

Un alt invitat de marcă la această acțiune a juniorilor din raliu a fost domnul conferențiar universitar Radu Predoiu, de la UNEFS București, care a prezentat un material foarte interesant privind ”Pregătirea psihică pentru concurs”.

La partea practică, desfășurată sâmbătă pe o probă de macadam de 4 kilometri, sportivii au beneficiat de excelenta organizare a echipei ACS AT Motorsport, precum și de sfaturi și strategii din partea vicecampionului absolut de raliuri din sezonul trecut, Sebastian Barbu.

Sunt foarte mulțumit atât de abordarea profesionistă a tinerilor sportivi în cadrul testelor, cât și de faptul că am avut invitați/traineri cu nume grele, ale căror input-uri sper să le fie de folos sportivilor în a doua parte a sezonului, când se va rula exclusiv pe macadam. Este al 4-lea eveniment din acest an dedicat juniorilor și simt că aceștia, dar și părinții lor apreciază acest lucru. 

Mulțumesc colegilor din Consiliul Federal pentru susținere și ANS pentru finanțare. Nu pot încheia fără să-i felicit pe cei de la AT Motorsport, în special pe Adi Teslovan și Robert Laszlo, pentru profesionalismul arătat în organizarea evenimentului”, a precizat coordonatorul acțiunii și, totodată, directorul sportiv al FRAS, Edwin Keleti.

La această acțiune au participat următorii sportivi: Alexandra Teslovan, Sandor Csikos, Sebastian Scîrlet, Mihai Supuran, Tommaso Sandrin, Andrea Dal Maso, Artur Luca și Alexandru Șimon.

FRAS le mulțumește domnilor Norbert Maior, Sebastian Barbu și Radu Predoiu pentru disponibilitatea de a participa la acest eveniment, precum și echipei ACS AT Motorsport pentru excelenta organizare a acțiunii.