Campionul național absolut de raliuri Simone Tempestini a abandonat chiar pe ultima probă specială a Rally Fafe, prima etapă din Campionatul European de Raliuri, care a debutat în Portugalia.

Echipajul clujean format din Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a ieșit în decor chiar pe primii kilometri de pe PS17, într-un moment în care se aflau pe locul 5 la general și sperau la o clasare pe poziția a patra. De altfel, până la abandon, cei doi nu au fost niciodată mai jos de poziția a cincea, iar în 3 probe speciale s-au clasat în Top 3.

Dacă ar fi terminat raliul, Tempestini și-ar fi egalat cea mai bună performanță la o etapă de Campionat European, locul 5 obținut în 2017 și 2020 la Rally di Roma Capitale. Un loc 4 ar fi fost cea mai bună clasare a unui român în epoca modernă a competiției continentale.

Victoria din prima etapă a FIA ERC 2022 i-a revenit spaniolului Nil Solans, urmat în Top 3 de Armindo Araujo și Georg Linnamae.

Deși mașina de concurs a fost avariată serios după accidentul de la Fafe, Tempestini se afla afla la finalul săptămânii viitoare la a doua etapă continentală, care se va desfășura tot în Portugalia, în Azore de această dată. Campionul național a mai fost prezent de două ori pe insula lusitană, în 2013, tot cu Sergiu Itu copilot.