Podiumul etapei de la Magherani

Adorjan Zolde s-a impus la Măgherani și a reușit a cincea victorie consecutivă în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 Dunlop, asigurându-și titlul de campion din punct de vedere matematic cu o rundă înainte de final.

Zolde (Seat Ibiza Cupra) a câștigat, în weekend, duelul decisiv de la Măgherani pentru titlu cu Claudiu Orha (Mitsubishi Colt). Acesta a fost cronometrat cu 03:38,820 la capătul celor mai bune două urcări, în timp ce Orha a avut un timp de 03:51,580.

De altfel, Adorjan Zolde a realizat și cel mai bun timp al etapei a 15-a, în cea de-a doua urcare, când a fost cronometrat cu 01:49,160.

Podiumul etapei a fost completat de Lucian Țugulea (Honda Civic), care a bifat astfel cel mai bun rezultat personal al sezonului.

Indiferent de ce se va întâmpla în ultima etapă, programată pe 30 septembrie la Ditrău, Adorjan Zolde și-a asigurat matematic titlul de campion.

Acesta are în prezent 143 de puncte, în timp ce Orha a adunat 126 de puncte, iar Bedo Barna are 118. Zolde a avut o a doua parte de sezon absolut perfectă, adunând maximum de puncte posibile.

Rezultatele etapei a 15-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 Dunlop sunt disponibile aici.

Clasamentul complet după etapa a 15-a este disponibil aici.

Pentru stabilirea clasamentului final a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 se iau în calcul cele mai bune 6 rezultate obținute la etapele organizate separat de CNVCD, sau 5 rezultate de la etapele organizate separat de CNVCD și un rezultat de la o etapă comună cu CNVCD. Astfel, doar punctele de la o singură etapă comună cu CNVCD pot fi luate în calcul. Până în acest moment s-au desfășurat 11 runde, cu mențiunea că cea de-a patra a fost anulată.