Bogdan Cuzma, campionul absolut din 2016 la viteză în coastă, a fost cel mai rapid atât în manșele de recunoașteri, cât și în antrenamentele din prima zi la Trofeul Câmpulung Muscel.

Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo 9) a avut o singură sincopă sâmbătă, în a doua manșă de antrenamente cronometrate, când a obținut al nouălea timp. În rest, atât în cele trei manșe de recunoașteri, dar și în celelalte două de antrenamente, acesta a urcat cel mai rapid traseul de concurs de la Câmpulung Muscel.

Acesta a fost cronometrat cu 01:28,072 chiar în ultima manșă, stabilind totodată cel mai rapid timp al zilei. De altfel, după antrenamente, diferența dintre el și următorii trei clasați, Andrei Dumitrescu (Tatuus), Silviu Dumitrescu (Osella) și Emil Nestor (Radical SR8 V8) a fost de mai puțin de 700 de miimi.

Liderul campionatului, Lucian Răduț, a reușit doar al șaselea timp al zilei.

Campionul național en-titre și totodată câștigătorul de anul trecut de la Câmpulung, Paul Andronic, a reușit al cincilea timp al zilei (01:29,572), iar actualul lider al campionatului, Lucian Răduț, a fost cronometrat cu 01:30,798.

Favoritul local Costi Stratnic (Dacia STTC) a fost al șaptelea după această primă zi de pregătire, în timp ce în Top 10 s-au mai clasat Mihai Leu, Călin Fagadar și Dani Oțil.

Duminică dimineață sunt programatele ultimele două manșe de recunoașteri, iar de la ora 12:00 este programată prima manșă de concurs, care va fi urmată imediat de cea de-a doua.

Timpii sunt actualizați în timp real pe www.live.fras.ro, platforma FRAS special creată pentru etapele de viteză în coastă și raliuri.