Cuzma și frații Dumitrescu au celebrat podiumul.

Bogdan Cuzma a câștigat Trofeul Câmpulung Muscel, iar titlul în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018 se va decide luna viitoare la Poiana Brașov.

Ghinionist anul trecut, atunci când a fost nevoit să abandoneze în manșa a doua de concurs din cauza problemelor tehnice, Cuzma s-a impus categoric de această dată la Câmpulung.

Pilotul în vârstă de 28 de ani a dominat autoritar prima zi de recunoașteri și antrenamente, iar duminică a obținut cel mai bun timp în prima manșă de concurs și al treilea în cea de-a doua. La prima urcare a fost cronometrat cu 1:27,642 și la a doua cu 1:28,960. Acesta a acumulat un timp total de 02:56,602, obținând astfel prima victorie stagională din 2018.

Podiumul de la Câmpulung Muscel a fost ocupat de frații Andrei și Silviu Dumitrescu, primul dintre aceștia reușind să preia și poziția de lider în clasamentul general Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop înaintea ultimei etape, programate pe 13-14 octombrie la Poiana Brașov.

Cuzma a controlat autoritar cursa de la Câmpulung după ce anul trecut a abandonat la ultima urcare.

Liderul de până acum al campionatului, Lucian Răduț, a reușit doar al patrulea timp după cele două urcări din concursul oficial.

Astfel, după 7 etape, Andrei Dumitrescu a adunat 111 puncte, în timp ce Răduț are 107 puncte. Deoarece clasamentul final se realizează după regula N-1, unde N este numărul total de etape, iar -1 cea mai slabă clasare din sezon, Dumitrescu are un alt atuu înaintea ultimei etape.

Cea mai slabă clasare a lui Dumitrescu a fost la Poiana Brașov, atunci când a luat 0 puncte din cauza unui abandon, în timp ce lui Răduț i se vor scădea, cel mai probabil, cele 4 puncte obținute la Rânca, runda trecută, când a terminat doar pe 8.

Top 10 Open la Trofeul Câmpulung Muscel.

Revenind la etapa de la Câmpulung Muscel, acolo unde 80 de piloți s-au aflat la start, Top 10 la Open a fost completat de: 5. Emil Nestor 6. Costi Stratnic 7. Mihai Leu 8. Călin Fagadar 9. Andrei Șerban 10. Septimiu Marghitaș.

Mii de spectatori au fost prezenți la această etapă.

La A, victoria i-a aparținut lui Septimiu Marghitaș, care l-a devansat în clasamentul grupei pe Ciprian Ciobotaru cu 742 de miimi. Grupa N a fost câștigată și de această dată de Istvan Soos, ajuns la al cincilea succes consecutiv în acest sezon.

Dacă la Open a fost al patrulea și a trebuit să cedeze prima poziție în clasamentul general, în schimb, la H, Lucian Răduț a fost pe 2, dupa Cuzma, și astfel celebrează un nou titlu de campion al Grupei pentru a doua oară în carieră.

Andrei Șerban a câștigat și astăzi la 2 Roți Motrice (F2), în timp ce la GT, victoria i-a aparținut lui Costi Stratnic. La Diesel, Cătălin Cismaru a fost din nou cel mai rapid.

Cătălin Cedric Ghigea a bifat la Câmpulung Muscel a șasea victorie din tot atâtea posibile în actualul sezon de la istorice.

Rezultatele complete sunt disponibile pe www.live.fras.ro