Vali Porcișteanu a lansat sezonul 4 al proiectului personal „Pilot de curse”, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), prin care o persoană își poate demonstra talentul la volan, ulterior având șansa de a deveni pilot licențiat intr-un cadru oficial.
Premiul care se va acorda celui mai talentat dintre cei înscriși presupune punerea la dispoziție a materialului de concurs cât și o pregătire specifică, prin cursul de pilotaj, dar și achiziția echipamentului omologat necesar.

Selecția pentru „Pilot de curse” se face cu automobile echipate special pentru competitii

Sesiunea de selecție nu vizează departajarea concurenților în funcție de timpul realizat, ci este una orientată strict pe abilitățile native de pilotaj. Participarea nu implică utilizarea mașinii personale, pentru că testarea se va face cu mașinile puse la dispoziție de către echipa Vali Porcisteanu Racing, acestea fiind echipate cu sisteme de siguranță specifice competițiilor auto.

„Pilot de curse” – concurs de selecție

Mai toți pasionații curselor auto visează să ajungă piloți, însă costurile generate de acest fenomen îi limitează pe majoritatea dintre ei. În afara acestui aspect, poate la fel de important este și faptul că nu li se oferă oportunitatea de a-și etala într-un cadru organizat îndemânarea cu care sunt înzestrați. Din fericire, există acest proiect, care le oferă pasionaționatilor șansa de a debuta în lumea automobilismului. Este vorba despre concursul de selecție „Pilot de curse”, demarat de Vali Porcișteanu în 2021.
„Tocmai asta a fost ideea inițială a acestui proiect, descoperirea unui pasionat talentat, pe care să îl susținem timp de un sezon pentru a debuta corect în motorsport. Practic, să îi asigurăm startul către împlinirea visului său”, a spus Vali Porcișteanu, președintele clubului sportiv Vallino Rally Team.

Cine este eligibil și poate participa la „Pilot de curse” – sezonul 4

Se poate înscrie orice persoană care are peste 14 ani, cetățean român, cu domiciliul în România și nu deține sau nu a deținut licență de pilot în cadrul FRAS, cu excepția celor pentru Karting, Îndemânare (Super Slalom) și Women Rally. Concurenții minori pot participa doar cu acordul părinților/tutorelui legal, iar cei clasați pe locurile 1,2 și 3 la edițiile precedente din 2021,2022 și 2023 nu sunt eligibili.

Ce beneficii va avea câștigătorul ediției din 2024

Câștigătorul va beneficia de inițierea obligatorie prin absolvirea cursului de pilotaj sportiv, acoperirea taxelor de licențiere la FRAS și înscrierea la etapele de Slalom Paralel, punerea la dispoziție a mașinii de competiție (Dacia Logan Rally Cup) și asistența tehnică necesară cu ocazia celor 6 etape programate în campionat, echipamentul specific omologat (cască, hans, combinezon, etc.) precum și a tuturor consumabilelor necesare (benzină, anvelope, etc). De altfel, toți cei înscriși vor beneficia de pachete de participare, dar și alte premii surpriză, iar cei clasați pe locurile 2 -10 vor primi și alte premii speciale.
„Mă bucur că, dincolo de lupta pentru marele premiu, proiectul a început să unească pasionații de motorsport și să creeze o comunitate în care se leagă prietenii. Participanții primelor trei ediții sunt și acum în contact unii cu alții, discută, glumesc, se sfătuiesc între ei pe tema pasiunii comune și poate că acest lucru este mult mai mult decât m-am așteptat inițial”, descrie Vali Porcișteanu atmosfera din jurul proiectului său unic.

Unde se fac înscrierile și cât costă participarea la „Pilot de curse”

Înscrierea se poate face direct pe platforma www.pilotdecurse.ro, iar taxa de participare, în valoare de 1500 lei, poate fi achitată direct pe site cu cardul sau prin transfer bancar. Această sumă nu reprezintă doar contravaloarea șansei „biletului câștigător”, ci și o ocazie unică de a pilota o mașină de curse, într-un cadru organizat, având pe scaunul din dreapta un pilot reprezentativ din motorsportul autohton.

„Pilot de curse”, în 2024 pe circuitul de Rally Cross – La Heleșteu

Locația desfășurării evenimentului pentru această ediție este circuitul de Rally Cross – La Heleșteu, comuna Lăzărești, în apropere de Câmpulung Muscel, iar data prevăzută este în week-end-ul 22-24 martie. Programul complet va fi comunicat către toți cei înscriși, după validarea listei de participanți.
Vali Porcișteanu este Campion Național Absolut de Raliuri (2011), Maestru al Sportului (2022) și deținător al titlului „Colin McRae Flat Out Trophy” (2013). În ultimii 10 ani, Porcișteanu s-a implicat activ în zona de responsabilizare socială prin efectuarea de cursuri de Conducere Defensivă, dar, mai ales, prin activitatea intensă de pregătire pe plan sportiv.
Vali Porcișteanu este și un susținător al tinerei generații de viitori piloți, deviza sa fiind „Învață cu un campion în dreapta ta”.