Campionatul Național de Rallycross va beneficia de un nou circuit, la Schitu Golești (județul Argeș), acesta urmând să fie inaugurat oficial cu ocazia etapei a 5-a, programată în weekend-ul 12-13 august.

Noua „pistă” de rallycross – ”La Heleșteu” – reprezintă o inițiativă privată a familiei Solomon și a fost finalizată după luni de muncă asiduă și investiții importante, toate din pasiune pentru acest sport. În viitorul apropiat, noul traseu va fi adaptat să găzduiască și etape de Slalom Paralel.

Situat în localitatea Schitu Golești, la 1,4 km de DN 73, la ieșirea din Furnicoși (intrarea din Lăzărești dinspre Pitești), circuitul de macadam, conceput și cu bucla Joker, are o lungime de 1,2 km, o lățime de 10 metri și corespunde standardelor pentru rallycross din toate punctele de vedere.

”Aici va fi casa noastră, a celor de la RB Racing, unde vom pregăti cursanții școlii de pilotaj și vom face antrenamentele, dar pista va fi deschisă pentru toată lumea. Era nevoie de o nouă pistă în peisajul rallycross-ului și mulțumim proprietarilor pentru această investiție deosebită”, a precizat președintele ACS RB Racing, Radu Băcîrcel.

La rândul său, președintele Comisiei Naționale de Rallycross din cadrul FRAS, Nită Iancu, s-a arătat entuziasmat de apariția noului circuit: ”Este o mare realizare pentru sportul nostru. Campionatul va avea parte de un nou circuit, iar acest lucru reprezintă un mare plus pentru toți piloții. Ne bucură enorm aceste proiecte private, care vor ajuta, în primul rând, la dezvoltarea copiilor și a tinerilor”.

Circuitul de la Schitu Golești va fi inaugurat oficial cu ocazia celei de-a 5-a etape din cadrul Campionatului Național de Rallycross 2023, programată în weekend-ul 12-13 august, în organizarea ACS RB Racing și desfășurată sub autoritatea FRAS.

Prezentarea circuitului de rallycross ”La Heleșteu” poate fi urmărită aici.