Sâmbătă, 23 martie, pe circuitul de macadam de la Sibiu, a avut loc concursul de selecție a talentelor native de pilotaj, organizat de campionul național de raliuri Vali Porcișteanu. Câștigătorul a fost un cunoscut si apreciat fotograf din lumea curselor auto, Flavius Croitoriu, din Întorsura Buzăului. El va beneficia de susținerea lui Vali prin VPRacing Team pentru un sezon complet în Campionatul Național de Slalom Paralel 2024, organizat pe circuitele speciale de macadam.

Ajunsă la a patra ediție, campania Pilot de Curse inițiată de Vali Porcișteanu in 2021, are ca scop descoperirea de noi talente în arta pilotajului și susținerea lor pentru a debuta în sportul cu motor din România. La această ediție din 2024, 58 de participanți s-au “întrecut” în mașinile de concurs în încercarea de a-l convinge pe Vali că au talentul necesar pentru a primi susținerea debutului gratuit în sportul cu motor. Vremea extrem de prietenoasă cu mult soare a ținut în totalitate cu participanții și organizatorii, iar atmosfera din timpul concursului a fost cu adevărat palpitantă, toți cei înscriși dorind să câștige premiul cel mare.

Mă bucur că proiectul meu de suflet a început să fie tot mai apreciat de către pasionații sportului cu motor și nu numai. Din ce în ce mai mulți încearcă să își împlinească visul apelând la șansa pe care campania Pilot de Curse o oferă. Deși la final există din păcate doar un singur câștigător, eu cred că fiecare participant a plecat acasă cu «trofeul» unei experiențe de neuitat și îi felicit pe toți pentru curajul de a-și urma visul. Vreau să cred că și anul acesta am descoperit un alt talent care va confirma în viitor. Flavius Croitoriu a mers exemplar la primul lui contact cu macadamul, având tot viitorul în față. Rolul meu a fost și va rămâne mereu același, de a le da tuturor aleșilor un start cât mai bun în cariera lor de piloți”, a declarat Vali Porcișteanu.

“Am abordat cu maximă seriozitate acest proiect încă de când m-am înscris și am vrut să văd cupa locului 1 la mine acasă. Am avut la dispoziție o lună de pregătiri fizice și psihice, am făcut analize pe onboard-uri și m-am motivat că vreau să câștig!

Fiind prima experiență pe macadam cu o mașină de concurs, am rămas plăcut surprins de stilul meu de pilotaj. Am fost destul de eficient și atent la toate detaliile ce mi le împărtașea Vali din dreapta. Acum că am câștigat premiul cel mare, sunt tare încrezător în viitoarele mele evoluții cu ocazia participărilor din Campionatul Național de Slalom Paralel 2024. Mă bucur să fac parte din echipa VPRacing Team, o echipă profesionistă și motivată în creșterea de tinere talente, să îl am pe Vali ca instructor și chiar mentor, un pilot foarte experimentat cu o carieră de succes și totodată primul pilot de la care a pornit pasiunea mea pentru motorsport încă din copilărie. Practic tot ce mi se întâmplă acum, este visul împlinit pentru mine”, a declarat Flavius Croitoriu.

Pe lângă marele premiu, au fost acordate și două locuri (ocupanților pozițiilor 2 și 3) într-o mașină de curse în cadrul competiției Hot Lap desfășurată pe circuitul Prejmer Raceway – Brașov.

Ocupanții locurilor 4 și 5 au primit o experiență de raliu pe scaunul din dreapta alături de Vali Porcisteanu. Cei care au reușit o clasare în top 20, vor mai beneficia și de o reducere de 20% la cursurile de pilotaj sportiv organizate de VPRacing Team. Premiile speciale și pachetele de merchandising primite de fiecare concurent au făcut ca la finalul zilei toți cei înscriși să plece de la Sibiu cu o amintire de neuitat.

Campania Pilot de Curse 2024 – powered by ADOS Fresh, s-a desfășurat în parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv, Bucur Rally & Tuning, Hot Lap Competition, La Heleșteu și Radic Star.