Tempestini și Itu au avut două victorii pe probele speciale din Azore. Sursă foto: Napoca Rally Academy

Campionul național de raliuri, Simone Tempestini, a obținut cel mai bun rezultat al României din epoca modernă a Campionatului European de Raliuri, reușind să încheie pe locul 4 în Azore, acolo unde a avut loc a doua rundă a competiției continentale.

De șase ori câștigător al titlului pe plan intern, Tempestini și-a propus să facă sezon complet în acest an din Campionatul European de Raliuri. Acesta face echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo.

După ce în prima rundă, la Fafe, tot în Portugalia, a abandonat cu doar 10 kilometri înainte de final când se afla pe 5, clujeanul a încheiat pe 4 în Azore la doar 50 de secunde de câștigător, spaniolul Efren Llarena.

Este cel mai bun rezultat înregistrat de un echipaj românesc în epoca modernă a Europeanului. Tot Tempestini și Itu au avut cea mai bună performanță de până acum, locul 5, în 2017 și 2020, la Rally di Roma Capitale.

Pe lângă poziția istorică obținută în Azore, Tempestini și Itu se pot lăuda și cu faptul că în acest raliu au câștigat și două probe speciale, PS10 și PS12, iar în alte 3 s-au clasat pe poziția a doua. De altfel, dacă s-ar fi luat în calcul doar rezultatele din ziua de duminică, aceștia ar fi încheiat pe locul 2 Rally Azore.

Următoarea etapă internațională pentru echipajul tricolor va avea loc în perioada 12-14 mai în Canare. Până atunci, cei doi se pregătesc pentru Raliul Maramureșului, care se va desfășura în perioada 8-10 aprilie și este prima rundă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2022.