O ieșire în decor la prima cursă Promo Speed Challenge de la Brașov, eveniment restricționat, s-a soldat cu o tragedie. Un spectator a decedat după ce a fost lovit de o mașină de concurs scăpată de sub control după linia de finiș. FRAS a creat o comisie pentru a analiza modul în care s-a petrecut tragedia.

În timpul desfășurării manșelor de calificare, la a doua trecere a perechii RaceBox, conducătorul modelului Lamborghini Huracan a pierdut controlul volanului după ce deja a trecut linia de sosire, ieșind în decor.

Impactul a fost atât de puternic, încât modelul italian a sărit peste o rigolă de pe marginea drumului, iar în timpul rostogolirii repetate, a lovit un cetățean aflat pe margine, în câmpul de alături. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de medicii aflați la fața locului, persoana a decedat la scurt timp.

Conducătorul auto a ieșit singur din mașina de concurs și este nevătămat. Cursa a fost anulată la scurt timp după accident.

Conducerea federației s-a întrunit de urgență după accidentul de la evenimentul restricționat și a creat o comisie care va investiga cauzele care au dus la tragedia de la Brașov.

Promo Speed Challenge este o competiție de accelerare, dedicată piloților amatori.