TCS Racing Park, noul circuit din Ciolpani, este pregătit să găzduiască primul eveniment oficial, organizat sub autoritatea FRAS, cu ocazia celei de-a 3-a etape din cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel, programată sâmbătă, 8 iunie.

La capătul a peste șase luni de muncă asiduă, având la bază o inițiativă privată, noul Circuit TCS Racing Park din Ciolpani a fost finalizat, astfel că, începând din acest weekend, se pot organiza, din nou, competiții oficiale, dar și teste de motorsport.

Practic, circuitul amplasat la jumătatea distanței dintre București și Ploiești, cu intrare de pe DN 1, a fost reconfigurat, iar de acum poate găzdui evenimente de slalom paralel, pe lângă cele de motocross, 4×4 sau UTV, desfășurate la cel mai înalt nivel încă din anii trecuți.

Caracteristicile tehnice ale Circuitului TCS Racing Park din Ciolpani:

Suprafață: pământ/macadam

Lungime traseu: 2.000 metri

Lățime: banda de rulare între 3,50 – 8,00 metri – în funcție de zonă

Pod: construcție de beton cu balustrade metalice de protecție

Alte caracteristici:

– startul se va desfășura pe o zonă de beton cu dimensiuni de 8×4 metri și se face din traseul circuitului

– multiple zone de evacuare a traseului în caz de abandon

– toate virajele dificile sunt marcate cu portocaliu pentru atenționarea piloților

– zone special amenajate pentru spectatori, zonă media, toalete cu dușuri în parcul de service

– 30 de km până la Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Urgență pentru copii ”Grigore Alexandrescu” (București) și 30 de km până la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Andreoiu” (Ploiești).

Cupa ”MVM Rally Motorsport”, primul concurs oficial pe TCS Racing Park

Ne bucurăm că suntem gata, a fost foarte mult de muncă, buldozerele au făcut mii de kilometri în toată această perioadă până am ajuns la configurația finală a circuitului. Pista se prezintă în condiții foarte bune, mai mulți piloți au testat-o deja și sunt mulțumiți de condiții. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, în special lui Andrei Diaconescu, un mare pasionat de motorsport.

Este un vis devenit realitate datorită parteneriatului dintre One United Properties și MVM Rally Motorsport, și așteptăm să ne bucurăm împreună cu cei din comunitate de cât mai multe evenimente reușite, a precizat Ciprian Solomon, cunoscut copilot de raliuri, președintele ACS MVM Rally Motorsport și, din acest sezon, organizator de competiții.

Primul eveniment oficial care va fi organizat pe noul Circuit TCS Racing Park din Ciolpani va fi Cupa ”MVM Rally Motorsport”, contând pentru etapa a 3-a din cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel și programată sâmbătă, 8 iunie. Etapa a 4-a a CNSP se va disputa pe același circuit, la data de 10 august.