Etapa a 2-a a Campionatul Național de Rallycross, organizată în weekend la Schitu Golești, în complexul ”La Heleșteu”, a fost marcată de mai multe răsturnări de situație.

Peste 25 de piloți au fost la startul competiției organizate de ACS RB Racing Lerești, sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Vremea a fost bună, iar prima zi de competiție a început cu manșa de recunoaștere a pistei și cele două manșe de calificări.

În Q1 au existat trei incidente cu trei autoturisme răsturnate, la volanul cărora s-au aflat Tudor Ioniță (nr. 607), Lucian Petre (nr. 643) și Răzvan Căldăraru (nr. 667). Din fericire, toți cei trei piloți au reușit să ia din nou startul pentru continuarea competiției, cu aceleași mașini.

La Cupa ”La Heleșteu”, transmisă în direct pe pagina de YouTube a FRAS, s-au constituit cinci clase de competiție: juniori 2 (6 concurenți), H1 (5 concurenți), H2 (5 concurenți), H3 (7 concurenți), H4 (3 concurenți) și echipe (4 echipe).

Ziua a doua de competiție a început cu manșa Q3 de calificări, care s-a desfășurat fără incidente notabile. În finale, adrenalina a atins cote maxime pentru fiecare clasă în parte, iar lupta pentru primele locuri a fost spectaculoasă.

La finalul competiției, locurile pe podium au fost ocupate de următorii sportivi:

Clasa Juniori 2:  

1. Andrei Șerban

2. Rareș Solomon

4. Nicholas Iancu

Clasa H1

1. Antonio Bucura

2. Victor Șerban

3. Florin Calpanu

Clasa H2

1. Robert Boncescu

2. Eduard Nițu

3. Tudor Ioniță

Clasa H3:

1. Alexandru Gheorghe

2. Dragoș Cîndescu

3. Mihai Berbecaru

Clasa H4:

1. Lucian Ispas

2. Marian Țene

3. Răzvan Căldăraru

Echipe:

1. C.S. Anto Rally Team Micești

2. C.S. UXO Team Câmpulung

3. C.S. Procar Racing Team Pitești

Evenimentul a fost susținut de următorii parteneri și sponsori: Complex ”La Heleșteu”, S.C. Radic Star S.R.L., S.C. Prometeu S.R.L., GLAM – Beauty Salon, Gravolab , FYK – „dedicat casei tale de vis”, Muscel Auto Show, Evenimentul Muscelean, Muscel TV și Clar TV Muscel.