Etapa de la Bacău, prima pe macadam a sezonului, a contat și pentru European Rally Trophy –Balcan Rally Trophy, ceea ce a făcut ca la start să se prezinte un număr mare de concurenți străini, iar condițiile meteorologice au pus la grea încercare toate echipajele.

Cristiana Oprea, cu număr de concurs 29, membră în Lotul Național de Juniori, a fost singura femeie pilot la start, unde la finalul cursei, pe al său Peugeot 208 R2, secondată de Cornel Șocariciu, s-a clasat pe locul 5 în clasamentele ERT-BRT 2 și CNRB RC4.

Alina Bianca Pop, împreună cu pilotul Marius Sîncrăianu, cu număr de concurs 86, tot pe un Peugeot 208 R2, după o ieșire în decor, care i-a costat șansa la primul loc, au terminat pe locul 3 în ERT-BRT 2 și locul 4 la clasa RC4 în CNRB, urcând astfel în clasamentul general al campionatului pe locul 3 la RC4.

La clasa 11, după abandonul tehnic din prima zi, echipajele 81 (Delia Năstase – Bogdan Năstase) și 46 (Crina Bucur – Călin Bucur) au beneficiat de regula super rally, continuând spectacolul și un interesant duel, reușind  sa termine raliul pe locul 3, respectiv locul 4 în CNRB.

În liga secundă a campionatului, CNRB2, echipajul 101 (Denisa Resiga – Emanuel Resiga) au făcut ca de fiecare dată spectacol cu al lor Ford Fiesta ST, reușind clasarea pe locul 1 la grupa A, dar la clasa A2, cumulând astfel puncte importante pentru lupta în clasamentul general.

De asemenea, o premieră importantă este și prezența Alinei Roman în funcția de director sportiv adjunct. Alina este un arbitru desăvârșit, pe care am întâlnit-o la start în etapele de Viteză în Coastă, ca șef de probă sau cronometror și face parte din cadrul Colegiului de arbitri Brașov. Propunerea a venit din partea directorului sportiv, Alin Duța, și a fost acceptată de către departamentul de delegări din  cadrul Comisiei Centrale de Arbitri.

10 arbitri și 7 oficiali femei și-au adus aportul la buna desfășurare a etapei de la Bacău.

Urmatoarea etapă, Raliul Sibiului, se va desfașura în perioada 30-31 iulie pe probele de macadam din jurul Sibiului, care vor aduce și prima probă de noapte din acest sezon.