Claudiu Adam, la 18 ani neîmpliniți încă, a obținut a doua victorie consecutivă în Campionatul Național de Drift și este mare favorit să devină cel mai tânăr campion național Pro din istoria acestei discipline în România.

Acesta s-a impus în weekend, în a doua etapă a sezonului, pe Transalpina, eveniment la care au luat startul un total de 37 de piloți, inclusiv din Bulgaria și Slovacia. Pe un BMW e30 de 700 de cai putere, sportivul bucureștean a obținut cel mai bun punctaj și în calificări, când a fost notat cu 88.33 puncte. Următorii în calificări au fost Rareș Gîrda (84.67) și campionul național en-titre Ivan Ivanov (83.67).

În drumul spre al doilea succes al sezonului, Adam a avut parte de bye run în Top 16, iar ulterior a trecut de Radu Moise și Gabi Imre. În finală, acesta l-a învins pe Gîrda, cel care fusese al doilea și în calificări. Podiumul etapei a fost completat de veteranul Gabi Imre, învingător prin abandon tehnic în fața lui Ivan Ivanov.

Claudiu Adam are maximum de puncte după primele două etape, 220, după ce și în prima, pe Transilvania Motor Ring, s-a impus atât în calificări, cât și în battle-uri.

La Semi Pro, povestea a fost asemănătoare, cu cel mai bun pilot din calificări învingător și la finalul rundei. Gabi Imre jr (14 ani) a înregistrat 84.33 de puncte în calificări, devansându-i pe Natalia Iocsak și Ștefan Zaharie. În battle-uri, sportivul, care săptămâna trecută a susținut și examenul de capacitate, a avut bye run în Top 16, iar apoi a trecut de Narcis Bucur și Antonio Negreanu. În finală, Imre jr l-a învins pe bulgarul Dragomir Roglinov.

Următoarea etapă din sezonul 2021 în Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 7-8 august, tot pe traseu montan, dar de această dată în Bucovina, pe Transrarău.