Sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Asociația GT Auto Club Sportiv, alături de gazda tradițională-Shopping City Râmnicu Vâlcea, revine, în weekendul 26-27 august, cu etapa a 5-a din cadrul CNIA,CNSS și CNVE – Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea 2023.

Și în acest an, Primăria Râmnicu Vâlcea este alături de noi, implicându-se direct în organizarea acestui atractiv eveniment, care va oferi două zile de măiestrie în arta pilotajului, cu sportivi începători, dar și experimentați. Vor fi prezenți și juniorii cu vârsta între 8 – 14 (CNIA), 14 – 18 ani (CNSS), pe lângă frumoasele participări feminine, dar și posesorii de mașini electrice (CNVE), toți aceștia adunați într-o luptă strânsă și spectaculoasă pentru cel mai bun timp.

Trecută de jumătatea sezonului competițional, etapa cu numărul 5, din cele 7 programate pentru acest sezon, are un rol important în clasamentele anuale pe grupe, clase, OPEN și echipe – CNIA-CNSS-CNVE.

Altfel, organizatorul garantează un spectacol total, cu peste 100 de piloți la start din București, Râmnicu Vâlcea, Pitești, Mioveni, Ploiești, Buzău, Brăila, Brașov, Galați, Câmpulung, Iași și Cluj.

Evenimentul se va desfășura la Shopping City Râmnicu Vâlcea, în zona dintre centrul comercial și râul Olt, pe parcursul a două zile. Sâmbătă, 26 august, va fi ziua dedicată antrenamentelor libere-cronometrate, în intervalul orar 11:00-20:00, iar duminică, 27 august, de la ora 10:00, urmând să aibă loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manșe de concurs, de la ora 13:00. Festivitatea de premiere se va desfășura în jurul orei 19:30.

Clasamentele anuale înainte de etapa 5, pot fi vizualizate aici:

CNIA: https://cnia.gtautoclub.ro/clasament-general/

CNSS: https://cnss.gtautoclub.ro/clasament-general/

CNVE: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

Manșele de concurs vor fi comentate de Andrei Mangalia, în ziua de duminică, începând cu ora 13:00, și vor putea fi urmărite online pe pagina de Youtube a FRAS.

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii de la Tegee International, cupe, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

Mulțumim gazdelor: Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Direcției Poliției Locale Râmnicu Vâlcea, Serviciului Rutier Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, ISU Vâlcea, partenerilor FRAS, Supercargo, partenerilor media: Kiss FM, sponsorilor tradiționali: Angelli, Vianor, Tegee Internațional și celor locali: Rotakt, Nurvil.