Frații Maior, la Raliul Cehiei 2023
Frații Maior, la Raliul Cehiei 2023

Echipajul Norbert Maior/Francesca Maior a terminat pe locul 4 în clasamentul Junior ERC, la Barum Czech Rally Zlin 2023, rezultat care i-a adus pe cei doi frați în fruntea juniorilor din ERC 2023, cu o etapă înaintea finalului de sezon.

După această etapă, Norbert Maior a acumulat 106 puncte, fiind urmat de italianul Roberto Dapra (locul 3 în Raliul Cehiei), cu 102 puncte, și de Ola Nore jr (absent din motive financiare), cu 94 de puncte, în vreme ce la ERC4, Dapra și-a adjudecat titlul european, având peste 30 de puncte față de Maior, locul secund.

„Barum Czech Rally Zlín s-a încheiat, și de data aceasta nu ne întoarcem acasă cu un podium, ci cu un loc 4 în Junior ERC. Chiar dacă am pornit de acasă setați să facem un rezultat cât mai bun, nu am reușit să găsim ritmul necesar pentru a ne lupta pentru primele poziții, dar am învățat să acceptăm că uneori lucrurile nu ies cum ne dorim.

Totuși, nu plecăm acasă supărați, suntem lideri în Junior ERC, după 5 etape, și suntem hotărâți să ne întoarcem acasă și să ne apucăm serios de treabă pentru ultima etapă din FIA ERC – European Rally Championship – Raliul Ungariei, unde se va da lupta finală. Suntem siguri că nu va fi ușor, dar încrezători că avem o șansă de a ne îndeplini visul.

Vă mulțumim tuturor pentru încurajările de acasă și pentru ca ați fost alături de noi!”, a scris Norbert Maior, pe pagina sa de Facebook, care s-a clasat pe 23, la general.

Titlul european la ERC Junior se va decide în Ungaria

Astfel, titlul european la ERC Junior se va decide în ultima etapă, la Raliul Ungariei, în perioada 7-8 octombrie, unde echipajul românesc are nevoie de o poziție superioară echipajului Daprà Roberto / Guglielmetti Luca, în cazul în care Ola Nore Jr. va absenta și de această dată.

Tempestini si Itu, la Raliul Cehiei 2023
Tempestini și Itu, la Raliul Cehiei 2023

Simone Tempestini s-a clasat pe 10

În cadrul Raliului Cehiei, România a fost reprezentată și de liderii Campionatului Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia EVO), care s-a clasat pe locul 10, la general, la puțin peste 3 minute de învingători, cehii Jan Kopecky/Jan Hlousek (Skoda Fabio RS).

Bogdan Cuzma şi copilotul portughez Hugo Magalhaes (Skoda Fabia RS) au ocupat locul 25, la peste 14 minute de câştigători, în vreme ce echipajul feminin Cristiana Oprea/Alexia Parteni (Opel Corsa Rally4) a terminat pe penultima poziţie (47).